Tunceli’de haberi duyan ehliyet kursuna koşuyor! Dev zam öncesi acele edin! 5.162 lira olacak

Tunceli’de haberi duyan ehliyet kursuna koşuyor! Dev zam öncesi acele edin! 5.162 lira olacak
Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre bu yıl için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi. Bunun sonucunda ehliyet harçlarında dev bir artış yaşanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu'na ilişkin bir tebliğ yayımladı. Tebliğde 2023 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 58,46 olduğu belirtildi. Ayrıca 2024 yılı tahmini harç ücretleri de açıklandı.

2024'e yaklaştığımız şu günlerde çeşitli sektörlerden zam haberleri gelmeye devam ediyor. Sadece Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmekle kalmıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığı da ekonomik zorlukların üstesinden gelmek için yenilikçi yöntemler araştırıyor. Türkiye'nin yeni ekonomik planının bir parçası olarak faiz politikasında da değişiklikler bekleniyor.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI HER ŞEYİ ETKİLEYECEK

1632080.webp

Son gelişmelere ışık tutmak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Vergi Usul Kanunu Tebliği yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan bu resmi belge, belirlenen yeniden değerleme oranlarını ana hatlarıyla ortaya koyuyor. 2023 senesi için yeniden değerleme oranı % 58,46 oldu. 2023'teki veriler göz önünde bulundurularak, 2024 yılı için tahmini harç ücretleri açıklandı.

Bu gelişmeler, ehliyet harçlarındaki önemli artışı ve bunun bireyler üzerinde yaratabileceği mali yükü gözler önüne sermektedir. İşte 2024’te ehliyet almanın maliyeti:

2024 EHLİYET HARÇ ÜCRETLERİ

Cumhuriyet'in haberine göre, en çok başvurulan B sınıfı ehliyetin ücretinin 5 bin lirayı aşması bekleniyor. Halen B sınıfı ehliyet almak harç, değerli kağıt bedeli ve vakıf hizmet bedeli dahil 3 bin 258 liraya mal oluyor. Ancak 2024 yılında bu rakamın 5 bin 162 liraya yükselmesi öngörülüyor.

2024 yılında hem ehliyet ücretlerinde hem de sürücü kurslarında artış olacak. İçinde bulunduğumuz sene ehliyet almanın toplamda maliyeti 10.000 lira idi. Ancak yeniden değerleme verileri nedeniyle harç ücretlerine yüzde 50 zam yapılması kesinleşti.

2023 yılında sürücü kursu ücretleri ortalama 8 bin TL'den başlarken, Ocak ayından itibaren bu rakamlar geçerli olmayacak. Hem sürücü kursu harcı hem de ehliyet harcı düşünüldüğünde 2024 yılında ehliyet almanın maliyetinin 20 bin TL'ye ulaşması bekleniyor.
Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.