Tunceli’de evlenecek çiftlerin beklediği haber geldi! 2 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi müjdesi…

Tunceli’de evlenecek çiftlerin beklediği haber geldi! 2 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi müjdesi…
TBMM Genel Kurulu, yeni evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi imkanı sağlayacak olan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’ni onayladı.

Kanun teklifi, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde yeni bir fon kurulmasını ve bu fonun kaynaklarının petrol, maden ve diğer gelirlerden sağlanmasını öngörüyor.

Kanun teklifi, yeni evlenecek çiftlere maddi destek sağlamak, aile kurumunu güçlendirmek, gençlerin istihdamını artırmak, enerji ve maden kaynaklarının verimli kullanımını sağlamak gibi amaçlarla hazırlandı. Kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı’nın onaylaması halinde, kanun teklifi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. İşte detaylar.

AİLE VE GENÇLİK FONU NASIL İŞLEYECEK?

evlilikkredisi-1.webp

Kanun teklifiyle kurulacak olan Aile ve Gençlik Fonu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı’nın başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları’ndan oluşan 5 kişilik bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek. Yönetim kurulu, ilgili bakanlar tarafından belirlenecek bakan yardımcılarından oluşacak ve kararlarını oy çokluğuyla alacak.

Fonun gelirleri, Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında devlete ait payların yüzde 20’si, kanun ve kararnamelerle kurulan veya kurulacak olan diğer fonlardan Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek oranda aktarılan tutarlar, geri ödemeli projelerden elde edilen gelirler, yurt içi ve yurt dışından gelen bağış, yardım ve hibeler, diğer gelirlerden oluşacak. Cumhurbaşkanı, petrol ve maden gelirlerinden fona aktarılan oranı sıfıra kadar düşürme veya ikiye kadar artırma yetkisine sahip olacak. Fonun giderleri ise, yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamında verilecek teşvik, hibe, destek, kredi ve teminatlar, bunlara bağlı olarak ödenecek hizmet bedeli, ücret ve komisyonlar, fonun kaynaklarının yönetimi ve projelerin giderleri, diğer operasyonel giderlerden oluşacak.

YENİ EVLİLERE KREDİ NASIL VERİLECEK?

Kanun teklifiyle, yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesi de mümkün hale gelecek. Bu kredi, fonun yönetim kurulu tarafından belirlenecek şartlara göre, evlenme tarihinden itibaren 6 ay içinde başvuran çiftlere verilecek. Kredi miktarı, faiz oranı, geri ödeme süresi ve diğer detaylar, yönetim kurulu tarafından belirlenecek. Kredi, evlenme tarihinden itibaren 2 yıl sonra geri ödemeye başlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.