Tunceli altın fiyatlarında yeni rekor görüldü, gram altın 1.900 TL’yi de aştı!

Tunceli altın fiyatlarında yeni rekor görüldü, gram altın 1.900 TL’yi de aştı!
Gram altın 1.900 lira seviyesini aşarak tarihi zirvesini güncelledi. Altın fiyatlarındaki yükselişlerde Fed’in faiz indirmeye başlayacağı söylentileri etkili oldu. İşte detaylar…

Küresel piyasalarda altın fiyatları, Ortadoğu’da yaşanan savaş ile birlikte yukarı yönlü hareket etmeye başladı. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların bölgeye yayılabileceği endişeleri ile yükselişe geçen altın fiyatları, ABD’den gelen veri akışı ile yükselişini hızlandırdı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed), 2024’ün ilk çeyreğinde faiz indireceği yönünde oluşan beklenti, altın fiyatlarını yukarı yönlü etkiledi.

Fed’in gelecek yıl ilk çeyrekte faiz indirmeye başlayacağı söylentileri, altın fiyatlarını yukarı yönlü hızlı hareketler ile etkiledi. Bununla birlikte küresel piyasalarda ons altın fiyatı 7 ayın zirvesine tırmanırken, yurtiçi piyasalarda gram altın da 1.900 TL seviyesini aşarak rekor tazeledi. Tunceli altın fiyatlarında görülen yükselişlerin nereye kadar gideceği, fiyatların düşüşe geçip geçmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar…

TUNCELİ ALTIN FİYATLARINDA YENİ REKOR

gram-altinda-yeni-rekor-iste-altin-fiyatlariiiiii.webp

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyonun birkaç ay daha gerilemesi halinde Fed’in faizleri düşürmeye başlayabileceğini açıkladı. Fed yetkilisinden gelen bu açıklama ile birlikte Fed’in 2024’ün ilk çeyreğinde faiz indireceği söylentileri ve beklentileri de arttı. Bununla birlikte ons altın fiyatı 7 ayın zirvesine çıktı. Gram altın ise güne 1.901 TL seviyesinden başlayarak yeni rekorunu kırdı.

Yeni hafta açılışında yurtiçi piyasalarda gram altın fiyatı haftaya 1.872 TL seviyesinin üzerinde başlayarak rekor seviyedeki hareketini korumuştu. Gelen bu yükseliş dalgası hafta içinde de devam etti ve hafta ortasında gram altın güne 1.901 TL seviyesinden başlayarak tarihi zirvesini güncelledi.

ALTIN FİYATLARINDA TAKİP EDİLECEK VERİLER

ABD’den gelecek olan kişisel gelir, çekirdek fiyatlar, haftalık işsizlik verileri ve faiz politikasının gidişatına dair beklentiler ile ilgili verilerin altın fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor. Bu hafta altın fiyatları adına Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar takip edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.