Tunceli altın fiyatları için İslam Memiş’ten rekor tahmin geldi! 2.700 lira hedefi!

Tunceli altın fiyatları için İslam Memiş’ten rekor tahmin geldi! 2.700 lira hedefi!
Merkez Bankası’nın faiz kararı ile yeniden hareketlenen altın fiyatlarına ilişkin, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten rekor seviye tahmini geldi. İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kasım ayı politika faiz kararını açıkladı. Önceki 5 ayda faizi artıran Merkez Bankası, Kasım ayında da piyasa beklentilerinin üzerinde faiz artırma kararı aldı. Politika faizinin 500 baz puan artırılması ile birlikte faiz seviyesi de yüzde 40 olarak belirlendi. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası altın fiyatları hareketlendi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından paylaştığı video ile altın piyasasına ilişkin değerlendirmelerini dile getirdi. Memiş paylaşımında gram altın fiyatında üst üste görülen zirve denemelerini ele aldı ve “Altın ve gümüş fiyatlarında nasıl bir gelişme olabilir? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım” dedi. İslam Memiş, altın fiyatına ilişkin rekor seviye tahminini de dile getirdi. İşte detaylar…

DOLAR DEĞERLENDİRMELERİ

İslam Memiş söz konusu videosunda “Dolar TL 29 lira seviyesini aldı. Aralık ayında 30 liraya yakın yılı tamamlayacağız. Dolardaki beklentimizde de değişiklik yok. Doların uluslararası piyasalardaki değer artışı da göz önüne alınmalı. Dolarda tekrar toparlanma söz konusu. Dünyada dolar tekrar değer artışı trendine girdi. Aşağı yönlü beklentim dolar TL kuru için geçerli değil. Her geçen ay yeni zirveler görmeye devam edeceğiz” dedi.

GRAM ALTINDA REKOR TAHMİN

0x0-1688969680879.webp

Memiş altın ile ilgili değerlendirmesinde, “Ons altın 1.995 dolarda. Üçüncü kez 2.006 dolara kadar yükseldi ama bu direnci kıramıyor. 1.960 - 2.030 dolar bant aralıklarını takip etmeye devam ediyorum. Aşağıda 1.930 dolar riski var ancak kısa vadede 1.960 doları takip edeceğim” dedi.

Gram altın ile ilgili değerlendirmesini de paylaşan Memiş, “Aralık ayında 1.900’lü rakamları konuşacağız. Belki yıl bitmeden 2.000 lira test edilebilir. Ocak’ta 2.000 ile başlayıp 2.100 - 2.150 gibi ilk çeyrekte rakamlar bekliyorum. 2024 ortalarında 2.500, devamında 2.700 lira seviyesini beklediğimi de ifade ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.