TÜİK Açıkladı: Şubat Ayında Enflasyon Yüzde 4,53 Arttı

TÜİK Açıkladı: Şubat Ayında Enflasyon Yüzde 4,53 Arttı
 hozathaber.com Muhabiri
TÜİK'in açıkladığı resmi verilere göre, enflasyon yılın ilk iki ayında 11,23 puan arttı. Temmuzda işçi emeklilerine altı aylık enflasyon farkı kadar, memur ve memur emeklilerine ise TİS farkından dolayı yaklaşık 5 puan daha düşük maaş zammı yapılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, şubat ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,53 arttı. Ocak ayında yaşanan yüzde 6,70'lik artışla birlikte, iki aylık enflasyon toplamı 11,23 puan olarak kaydedildi.

Maaş Zammı Bekleyenler İçin Önemli Gelişmeler

Enflasyon verileriyle birlikte, temmuz ayındaki memur ve emekli maaş zammı oranları da şekillenmeye başladı. İşçi emeklilerinin maaşlarına temmuzda, 6 aylık enflasyon farkı oranında zam yapılacak. İlk iki ayda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için birikimli olarak yüzde 11,53 oranında zam farkı oluştu. Geriye kalan mart, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kesin rakamlar belirlenecek.

yuzde-453-arttii.jpg

Ekonomi Yönetiminin Öngörüleri

Ekonomi yönetiminin öngörüsüne göre, 6 aylık enflasyon farkının yüzde 25 olması bekleniyor. Hükümetin yüzde 25'lik öngörüsünün gerçekleşmesi durumunda, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme farkı düştükten sonra yüzde 19,50 oranında zam farkı oluşacak.

Yılın ilk ayındaki yüksek enflasyon artışı dikkat çekerken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamada, marttan itibaren aylık bazda enflasyonda düşüş beklediklerini ifade etti. Bu beklenti, ekonomideki dengelenme sürecinin bir işareti olarak yorumlanıyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.