Troy'un hizmet kapsamı genişliyor! Troy ödeme sistemi nedir, nerelerde kullanılır?

Troy'un hizmet kapsamı genişliyor! Troy ödeme sistemi nedir, nerelerde kullanılır?
Son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olan Troy ödeme sistemi, tüketiciler tarafından oldukça merak ediliyor. Peki, Troy nedir? Troy ödeme sistemi nasıl kullanılır? İşte sisteme ilişkin tüm merak edilenler…

Bankacılık sektörünün sıklık ile kredi ve kredi kartı hizmetleri ile gündeme gelmeye devam ettiği şu günlerde arama motorlarına sektöre dair yeni başlıklar da dahil olmaya başladı. Birçok tüketici son dönemlerde sık sık gündeme gelen ve ‘Troy’ olarak adlandırılan ödeme sisteminin ne işe yaradığını öğrenmek üzere araştırmalara başladı.

Ülkemizin geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü yerli ödeme sistemi olarak tanımlanan Troy, birçok banka üzerinden aktif olarak kullanılabilmektedir. Peki, Troy ödeme sistemi hangi durumlarda geçerlidir? Troy ödeme sisteminin amacı nedir? İşte detaylar…

TROY ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

troy-nasil-kullanilir.webp

Troy ödeme sistemi, Türkiye’nin ilk ve şu an için de tek yerli ödeme sistemidir. Bankalararası Kart Merkezi tarafından 2015 yılında kurulmuş olan bu sistem, ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’ açılımına sahiptir. Bu ödemesi sistemi kapsamında bankalar ve işletmeler arası para akışı, elektronik platform üzerinden sağlanır. 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere iznini alan ve faaliyete geçen Troy sistemi, 2017 yılında ise Discover Card ağı aracılığı ile dünya genelinde kabul görmeye başladı.

TROY ÖDEME SİSTEMİNİ DESTEKLEYEN BANKALAR

2015 yılında geliştirilen, 2016 yılında faaliyete geçen ve 2017 yılında da dünya genelinde kabul gören Troy ödeme sistemi, birçok banka tarafından desteklenmektedir. Troy kart çeşitlerine bağlı olarak ‘TROY’ logolu kartların, lisanslı bankalar ve finans kuruluşları üzerinden temin edilmeleri mümkündür. Şu an için Türkiye’de bu sistemi destekleyen ve tüketicilere kart hizmeti veren 18 banka ve 3 elektronik para kuruluşu bulunmaktadır.

Troy kart hizmeti veren bankaların güncel listesi şu şekildedir:

- Anadolubank, Şekerbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA, Türkiye Ekonomi Bankası, Halkbank, QNB Finansbank, Alternatifbank, Akbank, Emlak Katılım, Aktifbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, ING Bank, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.