THY'nin Melbourne uçuşlarına başlamasıyla Türkiye-Avustralya arasındaki ticaret hacminde artış bekleniyor

THY'nin Melbourne uçuşlarına başlamasıyla Türkiye-Avustralya arasındaki ticaret hacminde artış bekleniyor
Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, Türk Hava Yollarının (THY) Melbourne uçuşu başlatmasının yeni iş bağlantıları kuracak iş insanlarına kolaylık sağlayacağını söyledi.

Türk Hava Yolları (THY), dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi olarak bilinirken, son olarak İstanbul Havalimanı'ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya'nın Melbourne şehrine seferlerine başladı. Bu yeni rota ile iki ülke arasındaki turizm, yatırım ve ticaret hacminin artması bekleniyor. THY'nin bu seferleri, Avustralya'nın en büyük Türk kökenli topluluğuna ve en hızlı büyüyen eyaleti Victoria'ya bağlantı sağlayacak.

Melbourne Havalimanı'na uçuş gerçekleştiren halihazırdaki tek Avrupalı şirket olarak öne çıkan THY, bu yeni rota ile Victoria'nın en büyük ticaret merkezlerinden birine ulaşarak Türkiye ile Avustralya arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyor. THY'nin Melbourne seferleri, Avrupa, Orta Doğu, Balkan ve Afrika pazarlarına erişimi artırarak turizm, uluslararası eğitim, iş ve ticaret potansiyeline katkı sağlayacak.

İki ülke arasındaki ticaretin önemine vurgu yapan Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, Türkiye ile Avustralya arasındaki ikili ticaret hacminin 2,1 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, ticaret ve yatırım hacminin artırılması için daha fazla potansiyel bulunduğunu ifade etti. Huber, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinin temelinde mal ticareti olduğunu ve Türkiye'den transit olarak geçip başka ülkelere giden pek çok ürünün bulunduğunu söyledi. Ayrıca, Avustralya'nın hizmet ve eğitim sektörlerindeki gücünden de bahsederek, uluslararası seyahat ve eğitimin Kovid-19 öncesi seviyelere döndüğünü belirtti.

Huber ayrıca, THY'nin Melbourne uçuşlarının yeni iş ilişkileri kuracak iş insanlarına kolaylık sağlayacağını ve bu seferlerin Türkiye ile Avustralya arasındaki yatırımların artmasına katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye ile Avustralya arasındaki hava hizmetlerinin daha rekabetçi hale gelmesi ve seyahat fiyatlarının düşmesi beklenirken, bu durumun yeni fırsatlar ve deneyimler yaratacağına inanılıyor. Huber, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların, bu seferlerin artmasıyla daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.