Seçim Öncesi Emeklilere Çifte Zam İddiası Gündemde

Seçim Öncesi Emeklilere Çifte Zam İddiası Gündemde
 hozathaber.com Muhabiri
31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin hemen ardından, emekli maaşlarına yeni bir ek zammın gelebileceği konuşulmaya başlandı.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin hemen ardından, emekli maaşlarına yeni bir ek zammın gelebileceği konuşulmaya başlandı. Ayrıca, bayram ikramiyelerinde de artış olabileceği masaya yatırıldı. Gazeteci Cem Küçük'ün programında dile getirilen ifadeler, dikkatleri üzerine çekerken, "Emekli maaşlarına ek zam mı geliyor? Bayram ikramiyeleri artacak mı?" soruları gündemi meşgul etmeye başladı. Canlı yayında emekli maaşlarına yapılacak olan zammın tarihi bile verildi.

Seçim Sonrası Emekli Maaşları ve Bayram İkramiyelerinde Artış Bekleniyor

Seçimlerin ardından emeklilere yönelik ek bir zam yapılabileceği konuşuluyor. 2024 emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin açıklanmasıyla birlikte, maaşların yetersiz olduğuna dair tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, beklentilerin ardından emekli maaşlarına ek zamlar yapabileceği ifade ediliyor. Özellikle artan kira ve market fiyatlarıyla birlikte, emekli maaşlarının yetersiz kaldığı düşüncesi toplumda geniş yankı uyandırıyor.

31 Mart seçimlerine emeklilerin olası tepkileriyle girmemek isteyen hükümetin, emeklilere yönelik ek zam ve bayram ikramiyelerinde artış için hazırlıklar yaptığı iddia ediliyor. Yeni bir zam içinse seçimin hemen ardından işaret verildiği belirtiliyor.

emeklilere-mujde.jpg

Emekliye Ek Zam İddiası Güncelliğini Koruyor

2024 emekli maaşlarına yapılan zamlar, seçim öncesi gündemdeki yerini koruyor. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkarıldığının açıklanmasının ardından, maaşlara ve ikramiyelere yapılacak olan zamların ne kadar olacağı merak konusu. Yapılan maaş zammının ve bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu savunanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" açıklamasıyla beklentileri artırdı.

TGRT Haber canlı yayınında emeklilere yönelik ek zammın masada olduğu iddia edildi. Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, ek zam ihtimalinin kulislerde konuşulduğunu belirtti.

Emekliye Ek Zam İçin Tarih de Verildi: 1 Nisan!

Emeklilere yönelik ek zam beklentisine karşılık vermek için hükümetin harekete geçtiği öne sürüldü. Yaprak Hırka Yıldız, "Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu söyleyenler var. Burada 1 Nisan tarihi işaret ediliyor, ekonomistler tarafından. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" diyerek tarih verdi.

Emeklilerin Bayram İkramiyesi İçin Artış da Masada

Ramazan Bayramı ile ilgili ikramiyelerin 8-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını hatırlatan Yıldız, "Dolayısıyla bayram ikramiyelerine de öncesinde bir miktar artış gelebilir. Beklentiler de o yönde" dedi. EYT'lilerin de bayram ikramiyesinden faydalanabileceğini ifade eden Yıldız, geçtiğimiz yıl başvurularını tamamlayanların Ramazan ve Kurban bayramlarında da ikramiyelerini aldığını belirtti.

Yıldız, "31 Mart 2024 tarihine kadar başvurularını yapan EYT'liler Ramazan Bayramı ikramiyelerini alabilecekler. Eğer 31 Mart'tan sonra başvuru yaparlarsa, artık Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklar" şeklinde konuştu. Kurban bayramı ikramiyelerinin de 15 Haziran'a kadar yatırılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.