"Nisan Ayı Ücretli Çalışan İstatistiklerine Göre Sektörlere Göre Dağılım Açıklandı"

"Nisan Ayı Ücretli Çalışan İstatistiklerine Göre Sektörlere Göre Dağılım Açıklandı"
TÜİK'in Nisan ayı Ücretli Çalışan İstatistikleri, sektörlere göre ücretli çalışan sayısının dağılımını ortaya koymaktadır.

TÜİK tarafından yayımlanan Nisan ayı Ücretli Çalışan İstatistikleri, ücretli çalışan sayısının sektörlere göre dağılımını göstermektedir. Buna göre, 2023 yılı Nisan ayında ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık olarak %1,0 artış göstermiştir. İnşaat sektöründe ise yıllık olarak %11,3 artış yaşanmıştır. Ticaret-hizmet sektöründe ise yıllık olarak %4,1'lik bir artış kaydedilmiştir.

Ancak, aylık bazda ücretli çalışan sayısı toplamında bir azalış yaşanmıştır. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerini kapsayan genel tabloya bakıldığında, 2023 Nisan ayında bir önceki aya göre ücretli çalışan sayısının %1,0 oranında azaldığı görülmektedir.

Alt detaylara göre, sanayi sektöründe aylık olarak %1,6, inşaat sektöründe %0,9 ve ticaret-hizmet sektöründe %0,7 oranında bir azalış yaşanmıştır. Bu veriler, Nisan ayında ücretli çalışanların sektörlere göre dağılımındaki değişimleri göstermektedir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.