Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyordu! Ek Zam Ne Kadar Olacak? İşte Detaylar

Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyordu! Ek Zam Ne Kadar Olacak? İşte Detaylar
 hozathaber.com Muhabiri
2024 En Düşük Emekli Maaşı İçin Gözler Kabine Toplantısı'nda: Yeni Zam Oranları ve Beklentiler!

2024 yılına dair beklentiler, emeklilerin gözü kulağı 16 Ocak Salı günü gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda. Şu anki en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 liraya yüzde 37,57'nin üzerinde bir zam yapılması planlanıyor. Ancak, memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 49,25'lik zamla karşılaştırıldığında, işçi ve Bağkur emeklilerinin zam oranının yüzde 37,57'de kalması kamuoyunda bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

maass-1.jpg

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen ek zam haberinin ardında milyonlarca kişinin gözü kulağı. En düşük emekli aylığı düzenlemesi için yapılan çalışmalar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda ilgili bakanlıklar tarafından sürdürülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları, düzenleme için gerekli hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Kabine Toplantısı'nda neticelenmesi beklenen çalışma sonrasında, emekli taban maaşının 11-12 bin TL arasında bir rakama çıkması bekleniyor. Ancak, net rakamın toplantının ardından Meclis'e iletilerek kesinleşeceği belirtiliyor.

kabine-toplantisii.jpg

Emeklilere yapılacak zamların ödeme takvimine dair de bilgiler bulunuyor. SSK emeklileri ayın 17’si ile 26’sı, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25’i ile 28’i arasında emekli maaşlarını alıyor. Bu nedenle, yapılacak zamın Şubat ayına sarkması durumunda, milyonlarca kişinin fark ödemeleri de bu ay içerisinde gerçekleşecek.

Son 6 aydaki enflasyonun yüzde 37,57 olduğu göz önüne alındığında, işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranının bu seviyede kaldığı belirtiliyor. Ancak, belirlenecek yeni takvimle birlikte, zamlı emekli maaşlarının hesaplara geçmesi bekleniyor. Bu sürecin tam olarak ne zaman gerçekleşeceği ise Kabine Toplantısı'ndan sonra duyurulacak.

hesap-makinesii.jpg

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.