Merakla Beklenen Zam Açıklaması Geldi! En Düşük Emekli Maaşı İçin...

Merakla Beklenen Zam Açıklaması Geldi! En Düşük Emekli Maaşı İçin...
 hozathaber.com Muhabiri
Emekli Maaşları Dengeye Taşınıyor! En Düşük Maaş için Çalışmalar Başlıyor

Başkan Cevdet Yılmaz, emeklilerin maaşlarına ilişkin yapılacak düzenlemeleri açıkladı. Yılmaz, emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bu için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak" dedi.

EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI! 'MAAŞLARI DENGEYE TAŞIYACAĞIZ'

ekonomi-4-001.jpg

Yılmaz, en düşük emekli aylığını alanlara dönük çalışmaların Hükümetin gündeminde olduğunu ve Kabine'de ele alınacağını belirtti. "Bugüne kadar nasıl çalışanların, emeklilerin yanında olduysak bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" diyen Yılmaz, emeklilere yönelik düzenlemelerin Meclis'in takdirine sunulacağını ifade etti.

Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ayrıca, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırına ilişkin Yılmaz, "Kaldırılması için alınmış bir karar yok. 2024 dezenflasyon yılı, çözüm enflasyonu düşürmek" açıklamasında bulundu. Yılmaz, enflasyonu düşürerek çözüm odaklı bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.

KİRALARDA YÜZDE 25 SINIRI

ekonomi-3-001.jpg

"Evlerde yüzde 25 kira limiti; bunu tartışıyoruz zaman zaman. Burada aslolan, enflasyon düşürmek tabi, enflasyonu düşürürseniz bu tür konulara da çok fazla ihtiyacınız kalmaz" diyen Yılmaz, 2024'ün dezenflasyon yılı olacağını ve yıl ortasında belirgin bir düşüş beklediklerini vurguladı.

"HEDEF ENFLASYONU DÜŞÜRMEK"

Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşürülmesini hedeflediklerini belirterek, "Amacımız makro istikrarı sağlamak, büyümeyi hızlandırmak. Güven ortamı önemli. Yapısal adımlar büyüme perspektifimizi güçlendiriyor. Enflasyonda yıl ortasında belirgin bir düşüş bekliyoruz. Enflasyonla çok yönlü ve koordineli mücadele devam edecek" dedi.

ekonomi-2-001.jpg

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatına da değinen Yılmaz, "Kıdem tazminatında tavrımız net. İşçi işveren kamu uzlaşırsa bir çerçevede hareket ederiz" ifadelerini kullandı.

"2024 SONLARINDA KKM'DEN FAZLA BAHSETMEYECEĞİZ"

merakla-beklenen-zam-aciklamasi-geldi-en-dusuk-emekli-maasi-icinn.jpg

Kur korumalı mevduatın kademeli çıkış sürecini de vurgulayan Yılmaz, "Ani bir çıkışın finansal piyasalarda risk oluşturmasını istemediğimiz için kademeli çıkış stratejisiyle hareket ediyoruz. Ağustos ayında 3,4 trilyon lira olan KKM tutarı bugün itibarıyla 2 trilyon 576 milyar lira seviyesinde geriledi. 832 milyar lira azaldı. KKM tutarı azalırken kurlar üzerinde istikrarsızlaştırıcı bir etki yapmadı. 2024 sonlarında KKM’den fazla bahsetmeyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.