Memur ve Emeklilerin Alacağı Fark Belli Oldu

Memur ve Emeklilerin Alacağı Fark Belli Oldu
 hozathaber.com Muhabiri
Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanması, memur ve emeklilerin 3 aylık enflasyon farkını ve alacakları zam miktarını merak etmelerine sebep oldu.

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanması, binlerce memur ve emekliyi 3 aylık enflasyon farklarını ve alacakları zam miktarını merak içinde bıraktı. Her yıl ocak ve temmuz aylarında uygulanan maaş artışları, bu enflasyon farkıyla belirleniyor ve bu yılın ilk farkı da merakla bekleniyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, mart ayında enflasyon yüzde 3,16 olarak gerçekleşti. Bu durumda, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak, şubat ve mart aylarındaki enflasyon farkını almış olacaklar. Bu da mart ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam miktarının yüzde 15,05'e ulaşmasını sağladı.

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da almaktadırlar. Temmuz ayında gerçekleşecek olan yılın ikinci zammı da bu enflasyon farkıyla belirlenecek.

Mart sonu itibarıyla yüzde 15'i aşan bu rakam, nisan, mayıs ve haziran aylarına ait enflasyon verileriyle netleşecek. Dolayısıyla memur ve memur emeklileri, temmuz ayında toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 15'ten fazla bir zammı hak etmiş olacaklar. Bu durum, memur ve emekli kesiminin mali durumlarına olumlu yansıyacakken, enflasyonun seyri ve ekonomik faktörlerin etkisi yakından takip edilecek.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.