'Mehmet Şimşek Biliyor Diyerek İsyan Etti' En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

'Mehmet Şimşek Biliyor Diyerek İsyan Etti' En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
 hozathaber.com Muhabiri
Prof. Dr. Ersan Şen'den Emekli Maaşları İçin İsyan: 'Bunun Karşılığı Yok

Emekli maaşlarındaki belirsizlik devam ederken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 37,55 oranında zam yapılması planlanıyor. Ancak henüz netleşmeyen zamlar nedeniyle Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir canlı yayında isyan etti.

Şen, "Bugün ayın 11'i hala emekliye kaç lira ek zam verilecek, onu açıklamıyorlar! Ayın 20'sinde bu insanlar aylık alacak, meclis 16'sında toplanacak. Bunun kanunu çıkacak, kazanılacak bir haftanın hesabını yapıyorlar." diyerek belirsizliğe dikkat çekti.

en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacakk.jpg

"REİS EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI 12 BİN YAPACAK DİYE SÖYLEMLER GÖRÜYORUM"

şeklinde konuşan Şen, gazeteciler aracılığıyla verilen mesajlara vurgu yaparak, "Reis 12 bin TL yapacak en düşük emekli maaşını" gibi söylemlerin insanları yanıltıcı bir algı oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, "Sayın Mehmet Şimşek de biliyor, bunun karşılığı yok. Bütçede ek vergi koyacaksın, ya da borç bulacaksınız. Ya da bir yerlerden tasarruf edeceksiniz. Kamuda tasarruf olmadığı için zaten ekonomi bu halde!" şeklinde eleştirilerde bulundu.

"BUNUN ADI POPÜLİZM"

diyen Şen, seçime kısa bir süre kala yapılan yardımların ve hediyelerin popülizmin bir örneği olduğunu belirtti. Bu durumun enflasyonu artıracağını ve verilen zamların eriyip gideceğini dile getirdi. Muhalefetin ise bu duruma etki edemediğini ifade etti.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusuna da değinen Şen, "EYT benzeri bir şey olacak, 2009 yılına kadar olanların önüne erken emekliliği açacaklar!" dedi ve bu durumun maliyetli olduğunu vurguladı.

"ŞİMŞEK'İ İKNA ETMEK İSTİYORLAR"

diyen Şen, kıt kaynaklarla para bulma çabalarına dikkat çekerek, "Sayın Şimşek'i emekli maaşları konusunda ikna etmeye çalışan bir kesim var." dedi. Ayrıca, emekliler arasında adaletsizlik olduğunu ve farklı emekli grupları arasında makasın açıldığını söyledi.

"Pazartesi günü artık netleşecek" diyen Şen, hükümetin seçim öncesi emeklileri memnun etmek adına adımlar atacağını ve bu konuda netleşmenin pazartesi günü gerçekleşeceğini öne sürdü.

Bu haber toplam 24 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.