Mart Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Zam Şampiyonu Eğitim!

Mart Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Zam Şampiyonu Eğitim!
 hozathaber.com Muhabiri
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre Mart ayında TÜFE yüzde 3,16 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, Mart ayında TÜFE yüzde 3,16 olarak gerçekleşti.

TÜİK'in verilerine göre, TÜFE'deki değişim 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,50 olarak kaydedildi.

Zam Şampiyonu Eğitim!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 50,10 ile giyim ve ayakkabı olurken, en yüksek artış ise yüzde 104,07 ile eğitim kategorisinde yaşandı.

TÜFE Ana Harcama Gruplarına Göre Aylık Değişim Oranları

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan 2024 yılı Mart ayı itibarıyla, 14 temel başlıkta düşüş, 8 temel başlıkta ise değişim olmadı. 121 temel başlıkta ise artış görüldü.

Özel Kapsamlı TÜFE Göstergesi (B) Değişimi

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,14, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 14,86, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,89 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 62,61 olarak gerçekleşti.

Mart ayı enflasyon verileri, ekonomik trendlerin ve tüketici harcamalarının izlenmesi açısından önemli bir gösterge olmaya devam ediyor.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.