Ev sahibi olmak isteyen Tuncelililer dikkat! Cebinizden tek kuruş çıkmayacak... Devlet 500 bin TL'lik konut desteğini duyurdu

Ev sahibi olmak isteyen Tuncelililer dikkat! Cebinizden tek kuruş çıkmayacak... Devlet 500 bin TL'lik konut desteğini duyurdu
 hozathaber.com Muhabiri
Konut sahibi olmak isteyenler için bakanlıktan şaşkınlık yaratan bir destek haberi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev tiplerine göre değişmek ile birlikte vatandaşlara konut desteği vereceğini bildirdi.

Yükselen maliyetler, tüm önlemlere rağmen artmaya devam eden kur farkı ve daha pek çok faktör, her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de fiyat listelerine direkt olarak etki etti. Artan ev maliyetleri ilgili konutların satış fiyatlarına yansırken bu durum özellikle büyük şehirlerde satışların durma noktasına gelmesine yol açtı.

Bir süredir yüksek seviyelerde seyreden konut fiyatları sebebi ile başlarını sokacak bir ev bulamayan tüketiciler, konut kampanyalarını yakın takip altına aldı. Bu noktada özellikle bankaların kredi hizmetleri sorgulanırken o alanda da yükselen faizler hayallerin suya düşmesine yol açtı.

Yeni yıla girmeden bir ev sahibi olabilmenin yollarını araştırmaya devam eden tüketiciler umutlarını yitirirken beklenen destek haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Yalnızca toplumun belirli bir grubu için düzenlemiş olduğu yardım modelini paylaşan bakanlık, şartları sağlayanlara konut desteğinin verileceğini bildirdi.

BARINMA DESTEĞİ RESMEN DUYURULDU

dusuk-faizli-konut-kredi-kampanyasi-2023-basladi-mi-2023-konut-kredisinden-kimler-faydalanabilecek-1200-234787.jpg

Öğrenciler, aileler, yaşlılar, engelliler, kronik hastalar ve daha pek çok grup için yardım modelleri geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak barınma desteği ile dikkat çekti. ‘Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı’ başlığı altında tüketicileri bilgilendiren bakanlık, yardım modelinin ayrıntılarını aktardı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre ilgili barınma yardımından 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç sayılan kişiler yararlanabilecek. Yardım modeline Sosyal Hizmet İl/ İlçe Müdürlüklerine gidilerek şahsen başvuru yapılabilecek. Başvuru, hanenin 18 yaşın üstünde olan herhangi bir bireyi tarafından oluşturulabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine sağladığı barınma desteklerinin miktarları şu şekilde:

  • Basit ev onarımları için: 35 bin TL’ye kadar
  • Orta düzey ev onarımları için: 70 bin TL’ye kadar
  • Kapsamlı ev onarımları için: 100 bin TL’ye kadar
  • Prefabrik ev yapımları için: 300 bin TL’ye kadar
  • Betonarme ev yapımları/ alımları için: 500 bin TL’ye kadar

KASIM 2023 PREFABRİK EV FİYATLARI

Şu an için güncel olarak açıklanmış olan satılık prefabrik ev fiyatları ise şu şekilde:

  • 70 metrekarelik tek katlı ev: 349.900 TL
  • 84 metrekarelik tek katlı ev: 419.900 TL
  • 110 metrekarelik iki katlı ev: 679.900 TL
  • 154 metrekarelik iki katlı ev: 909.900 TL

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.