Emeklilerin zammı ne kadar?

Emeklilerin zammı ne kadar?
Enflasyonda ilk 6 aylık rakamların açıklanmasıyla memur ve emekli zammı büyük oranda netleşti.
  • Memurlara yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 zam yapıldığı belirtilmiş. Bu zam oranı toplu sözleşme kapsamında belirlenmiş bir orandır.

  • Memurlara yılın ikinci 6 ayı için yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verileceği ifade edilmiş. Enflasyon farkı, memurların yılın ilk 6 ayı için aldıkları zam oranını aşan enflasyon oranına denk gelir. Bu durumda, yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 19,77 olarak belirtilmiş. Dolayısıyla, memurlar yüzde 6 sözleşme zammına ek olarak yüzde 11,77'lik enflasyon farkını alacaklar. Bu şekilde toplamda yüzde 17,77'lik bir zam oranına hak kazanacaklar.

  • SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. Verdiğiniz bilgilere göre, 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşmiş. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacaklar.

Kesin zam oranları, refah payı eklenmesi gibi faktörlerin hesaba katılmasıyla belirlenecektir. Bu nedenle, memur ve emeklilerin kesin zam oranlarını belirlemek için ilgili resmi kurumların açıklamalarını takip etmek önemlidir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.