E Devlet'te Ortaya Çıktı! Bazısı Yüzde 10 Bazısı 'Sıfır'! Emekliye Zam'da Takvim Netleşti

E Devlet'te Ortaya Çıktı! Bazısı Yüzde 10 Bazısı 'Sıfır'! Emekliye Zam'da Takvim Netleşti
 hozathaber.com Muhabiri
Emekliye ek zam ve refah payı için AK Parti'den açıklama geldi; Kabinenin gözü refah payında

Emekli maaşlarına yapılacak olan refah payı ve ek zam konusunda bekleyiş sona eriyor. AK Parti'den gelen açıklamaya göre, refah payı için kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeleme sözü verirken, "En düşük emekli maaşı için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

ekonomi-1.jpg

REFAH PAYI İÇİN GÖZLER KABİNE’DE

Ayrıca, AK Parti milletvekillerinin imzasına açılan kanun teklifi ile asgari ücret desteğinin artırılması planlanıyor. Yapılacak düzenleme ile asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılacak. Kısa çalışma ödeneğine de ilişkin düzenleme gündemde. Pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulacak olan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek, ardından TBMM Genel Kuruluna sevk edilecek.

ekonomi-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI FORMÜLÜ

Refah payı düzenlemesi için yapılan çalışmalar neticesinde e-Devlet uygulamasına yüklenen zamlı maaş bilgileri de dikkat çekiyor. Emekli kök maaşı düşük olanlardan bazılarına yüzde 0 zam yapıldığı görülürken, bazılarına ise yüzde 10,5 oranında zam gerçekleşti.

KİMİ YÜZDE 0, KİMİ YÜZDE 10 ZAM ALDI

Emekli maaşı ödemeleri ise SSK emeklileri için ayın 17’si ile 26’sı, Bağ-Kur'lular için her ayın 25’i ile 28’i arasında gerçekleşiyor. Memur emeklileri ise her ayın 1’i ila 5’i arasında maaşlarını alıyor. Eğer yasa 17 Ocak’a kadar çıkmazsa zamlı maaş ödemeleri için oluşacak fark Şubat ayı için belirlenecek bir takvim ile hesaplara geçecek.

ekonomi-3.jpg

EMEKLİ MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Refah payı düzenlemesi kapsamında, en düşük emekli maaşı için eşitleme formülü üzerinde çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırılacak olan düzenleme ile SSK, Bağ-Kur emekli zammının memur emeklisiyle eşitlenmesi hedefleniyor. Yeni dönemde alt sınır olacak rakamın ise 11 bin ila 12 bin TL arasında olması tahmin ediliyor. Bu çalışmalar, milyonlarca emeklinin refah payı ve ek zam beklentilerini karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

ekonomi-4.jpg

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.