Dolar ve Altın Piyasalarında Uzman İslam Memiş'ten Kritik Uyarı: 'Sakın Macera Aramayın, Süreç Başladı

Dolar ve Altın Piyasalarında Uzman İslam Memiş'ten Kritik Uyarı: 'Sakın Macera Aramayın, Süreç Başladı
 hozathaber.com Muhabiri
Uzman İslam Memiş'ten Kritik Uyarı: Dolar ve Altın Piyasalarında 'Sakın Macera Aramayın, Süreç Başladı.

Geçtiğimiz hafta doların 30 TL seviyelerine ulaşması ve altın onsundaki düşüş, yatırımcıları "Dolara mı, altına mı yatırım yapmalı?" sorularıyla karşı karşıya bıraktı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

altin-fiyatlari.jpg

Memiş, önceki haftanın alım fırsatı sunduğunu hatırlatarak, "Sakın macera aramayın, süreç başladı!" dedi. Döviz ve altın-gümüş tarafında iyi alım fırsatları olacağını ifade eden Memiş, yatırımcılara alım-satım konusunda temkinli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

"Dolar kuru resmi kur tarafında 30 TL seviyesine oturdu" diyen Memiş, 30-34 lira aralığında yılın ilk çeyreğinde fiyatlamaların beklendiğini söyledi. Bu seviyenin Türkiye'de normalleşen bir kur olduğunu ifade eden uzman, 1 doların 30 lira seviyesine alışılacağını belirtti ve 40-45 lira bandında fiyatlamaların beklendiğini ekledi.

altin-dolar-fiyatlari.jpg

İslam Memiş, altın, gümüş, Euro ve diğer enstrümanlarda yükseliş beklentisinin devam ettiğini vurgulayarak, yatırımcılara "Özellikle bu alım işlerini bitirin, yeni bir trend başlıyor" uyarısını yineledi. Ons altında yaşanan düşüşe rağmen, doların güçlü duruşunu koruduğunu belirten uzman, gram altında 2090 lira direncini test etmenin beklendiğini söyledi ve yılın ilk çeyreğinde 2150-2200 lira seviyelerini öngördü.

islam-memisten-uyari.jpg

"Haftayı yükselişle tamamlıyoruz. Önümüzdeki hafta bu yükselişler devam edecek. Satış için herhangi bir karar almayın" diyen İslam Memiş, döviz kurlarında ve emtia fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini belirtti.

altin-fiyatlarinda-artis.jpg

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.