Daha Hesaplara Yatmadan Yeni Ek Zam İddiası! Canlı Yayında Tarih Verdi

Daha Hesaplara Yatmadan Yeni Ek Zam İddiası! Canlı Yayında Tarih Verdi
 hozathaber.com Muhabiri
2024 Maaş Zamları Ardından Yeni Zam İddiası: Ekonomist Tarih Verdi.

2024 maaş zamları konusundaki gelişmelerde, şu ana kadar belirlenen zamların ardından yeni bir zam iddiası gündeme geldi. Emeklilere yapılan ek zamların ardından, diğer maaşlara da olup olmayacağı merak konusu olurken, özellikle yerel seçimler öncesi yeni bir zam girişimi konuşuluyor. İktidarın masasında yeni bir zam dosyasının olduğu iddiaları ortaya atıldı.

maas-zam.jpg

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaparak, enflasyonun yükselmesi, yabancı sermaye girişinin azalması ve kurun kontrol altına alınamaması nedeniyle maliyetlerin arttığını belirtti. Zelyut, bu sebeplerle yeni bir zam beklentisi olduğunu ifade etti.

Zelyut, Sözcü TV'deki canlı yayında, "Mart başında zam olacak mı?" sorusuna yönelik olarak, "O yüzden ben Mart ayı başında bir zam olabileceğini bekliyorum. Bu ortamda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na oy geçişi engellenmek istenecektir." şeklinde konuştu.

zam-maas.jpg

2024 yılı için belirlenen maaş zamları şu şekilde: Asgari ücrete yüzde 49, memur ve memur emeklisine yüzde 49,3, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ise yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

Yapılan zamların ardından bazı vatandaşların hesaplarına henüz yatmadan yeni bir zam iddiasının konuşulmaya başlaması, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda. Kulislerde "Seçim zammı olur mu? Yeni zam gelir mi? Maaşlara bir daha mı zam gelecek?" sorularına yanıt aranırken, belirlenen tarih öncesinde yeni bir zam beklentisi kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor.

secim-maas-artis.jpg

Bu haber toplam 28 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.