Bedelli askerlik ücreti 2024 için belli oldu mu? Celp ve sevk tarihleri ne zaman, ödemeler nereye ve nasıl yapılır?

Bedelli askerlik ücreti 2024 için belli oldu mu? Celp ve sevk tarihleri ne zaman, ödemeler nereye ve nasıl yapılır?
 hozathaber.com Muhabiri
Askerlik görevini yerine getirmeye hazırlanan gençler, bedelli askerlik ücretlerini, celp ve sevk tarihlerini araştırıyor. Memur ve asgari ücret zamları sonrasında bedelli askerlik ücretlerine de zam geldi.

2023 yılı Temmuz ayında, bedelli askerlik ücretlerine zam uygulandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaş zamları ile birlikte artan bedelli askerlik ücreti, Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 104.084 TL olarak belirlenmiş, Temmuz ayındaki güncelleme ile 122.351 TL’ye yükselmişti. Bu kapsamda bedelli askerlik ücretine Ocak 2023 dönemine göre yüzde 17,5 oranda zam gelmişti.

Bedelli askerlik ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, tutarın daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiği bildirildi. Miktar konusunda bu şekilde belirsizliğin giderildiği bildirildi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesinde, bedelli askerlik tutarının 122.351,04 TL olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

YOKLAMA KAÇAĞI, SAKLI, BAKAYA OLANLAR CEZA ÖDER Mİ?

1513177.webp

Bedelli askerlik için başvuru yapılan tarihe kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olan vatandaşlar hakkında, bu duruma düştükleri tarih itibariyle başvuru tarihine kadar her ay için 1.785 TL ilave ücret alınacak. Ay kesri 1 gün bile olsa, söz konusu dönem 1 ay olarak kabul edilecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyen, askerlik yaşı gelmiş vatandaşlar ve askerlik hizmetini henüz yerine getirmemiş, yaş sınırlamasına takılmayan bireyler askerlik şubesine giderek veya e-devlet üzerinden bedelli askerlik başvurusunda bulunabilir.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMELERİ NEREYE, NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurularında, 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’in 61’inci maddesi uyarında, bedelli askerlik tutarı peşin olarak ödenir ve taksit uygulanmaz. Başvuru şartlarını karşılayan yükümlüler peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası veya Defterdarlık Müdürlükleri üzerinden para yatırabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK CELP VE SEVK DÖNEMLERİ

Bedelli askerlik celp ve sevk dönemleri de belirlenmiş durumda. 2023 yılı için bedelli askerlik celp ve sevk dönemleri şöyle:

  • 02 Şubat
  • 04 Mayıs
  • 31 Mayıs
  • 06 Temmuz
  • 10 Ağustos
  • 07 Eylül
  • 05 Ekim
  • 09 Kasım
  • 07 Aralık

Bu haber toplam 357 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.