Bakan Işıkhan: Emeklilere Kültür Turları ve İndirimler Yolda!

Bakan Işıkhan: Emeklilere Kültür Turları ve İndirimler Yolda!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren kararı duyurdu. Emeklilere özel indirim kampanya ve indirimler başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilere yönelik yeni düzenlemelerin yanı sıra ekonomik başarılar ve istihdam verileriyle ilgili bilgiler verdi.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamlarının AB ülkeleri arasında lider olduğunu belirtti. 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüdüğünü ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını vurguladı. Kişi başına milli gelirin 13 bin 110 dolarla tarihin en yüksek düzeyine ulaştığını aktardı.

İşsizlik oranlarının da olumlu bir seyir izlediğine dikkat çeken Işıkhan, işsizlik oranının bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ifade etti. Toplam işsizlik ve genç işsizlik oranlarının son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu söyledi. Ayrıca, kadın, genç ve toplam istihdam oranlarının ve iş gücüne katılım oranlarının son 21 yılın en yüksek düzeyinde olduğunu belirtti.

Emeklilere yönelik yapılan çalışmalara da değinen Bakan Işıkhan, emeklilere özel indirimler ve kampanyaların başlatılacağını duyurdu. PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar, PTT Kargo gibi alanlarda emeklilere özel avantajlar sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri ve giyim mağazalarında da emeklilere yönelik indirimlerin olacağını belirtti.

Bakan Işıkhan, emeklilerin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi gezebileceklerini ve Belediyeler Birliği ile protokoller yapılarak bu imkanın sağlanacağını dile getirdi.

Emeklilere yönelik bu adımların, AK Parti'nin sosyal güvenlik politikalarının bir parçası olduğunu ve emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.