Bakan Işıkhan Açıkladı! Ödeme Takvimi Belli Oldu

Bakan Işıkhan Açıkladı! Ödeme Takvimi Belli Oldu
 hozathaber.com Muhabiri
Emekli Maaşı Ek Zamları Belli Oldu! SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 49,25'lik Artış Şubat Ayında Hesapta.

Emekli maaşı ek zamları Resmi Gazete'de yayımlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayında uygulanan zamlara ek olarak, refah payı ve ek zam farkı için belirlenen tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren zam farkı ödemelerinin ne zaman yapılacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, "Ocak 2024'te gerçekleştirdiğimiz yüzde 49,25'lik zam oranını SSK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulayarak aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için ödemeler 6 Şubat'ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için ise 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek." dedi.

memur-maasss-zammmm.jpg

Ek zamların ne zaman yatırılacağını öğrenmek isteyen emekliler ise şu adımları takip edebilirler:

Birinci Adım: E-Devlet sisteminde yer alan aylık ödeme bilgileri kısmına girerek ek zamları önceden hesaplayabilirsiniz. SSK emeklileri için 4A aylık ödeme bilgisi, Bağ-Kur emeklileri için 4B aylık ödeme bilgisi, ve Emekli Sandığı emeklileri için 4C aylık ödeme bilgisi olarak arama yaparak ödeme bilgileri ekranına ulaşabilirsiniz.

İkinci Adım: Açılan sayfada henüz yeni zamlı maaşlar gözükmese de, 'Ek Ödeme Tutarı' bölümünde maaşların yüzde 4'ü kadar aldığınız ‘ek ödeme’ görülebilir. Bu rakam, emeklilerin yeni maaşlarının yüzde 4'ünü temsil eder.

Üçüncü Adım: Ekranda görünen ek ödeme rakamını 25 ile çarptığınızda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayına kadar alacakları yüzde 49,25 oranında artırılmış maaş tutarı ortaya çıkar. Bu rakam, net maaşı ifade eder.

Dördüncü Adım: Bu adımları takip ettikten sonra çıkan rakam, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın altındaysa, emekli maaşı seyyanen zam ile 10 bin liraya tamamlanarak hesaplara yatırılacaktır.

Emekliler, bu adımları izleyerek yeni maaşlarını öğrenebilir ve hesaplayabilirler. Haberimizin detaylarına ulaşmak için güncel bilgilere Resmi Gazete'den ulaşabilirsiniz.

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.