Araç sahipleri dikkat! Pompaya çifte zam geliyor

Araç sahipleri dikkat! Pompaya çifte zam geliyor
Araç sahiplerini üzecek haber geldi. Dolar kurundaki artışla birlikte zam üstüne zam gelen akaryakıt ürünlerine bir de ÖTV ve KDV zammı geliyor. Motorine dün 87 kuruş zam gelmiş benzinde ise herhangi bir değişiklik olmamıştı.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve vergi zamları nedeniyle araç sahipleri zor bir dönemden geçmektedir. Katma değer vergisi (KDV) oranının yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına çifte vergi zammı gelmiştir. Ayrıca, ÖTV'de de zam yapılmıştır.

ÖTV ve KDV zamlarıyla birlikte benzinde litre başına yaklaşık 43 kuruş, motorinde ise 37 kuruş zam söz konusu olacak. Oto gazın ÖTV'sinde de yüzde 14,82 oranında zam geleceği belirtilmektedir.

Bu zamlarla birlikte akaryakıt fiyatlarında önemli bir artış yaşanmaktadır. Güncel fiyatlara göre motorin litre fiyatı İstanbul'da yaklaşık olarak 24,78 TL, Ankara'da 25,23 TL, İzmir'de 25,35 TL seviyesindedir. Benzinin litre fiyatı ise İstanbul'da yaklaşık olarak 26,19 TL, Ankara'da 26,64 TL, İzmir'de 26,67 TL olarak belirlenmiştir.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, araç sahiplerini ve toplumu ekonomik olarak olumsuz etkileyebilmektedir. Bu durum, yakıt tasarrufu ve alternatif enerji kaynaklarına yönelik araştırmaların ve uygulamaların daha da önem kazanmasını sağlamaktadır. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.