Akaryakıtta Bir Zam Daha! 4 Ay Sonra İlk Kez Oldu

Akaryakıtta Bir Zam Daha! 4 Ay Sonra İlk Kez Oldu
 hozathaber.com Muhabiri
Benzin Fiyatlarına Gece Yarısından İtibaren Zam! Motorin Sabit.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişim, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki oynaklıkla birlikte sürekli olarak takip ediliyor. Bugün itibariyle, 23 Ocak 2024 tarihinde benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili güncel bilgiler aşağıda verilmiştir:

ekonomi-mazot.jpg

BENZİN VE MOTORİNDE GECE YARISI ZAM BEKLENİYOR

Gece yarısından itibaren benzin litre fiyatına 1,46 TL'lik bir zam beklenmektedir. Ancak motorin grubunda herhangi bir fiyat değişikliği öngörülmemektedir.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul'da güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekildedir:

  • Motorin litre fiyatı: 40.21 TL
  • Benzin litre fiyatı: 36.91 TL

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı üzerine Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesi ile KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı'nı oluşturur. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru baz alınarak belirlenir. Bu şekilde, belirli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

benzin-fiyatlari.jpg

Akaryakıt fiyatları, küresel petrol piyasası, döviz kurları ve diğer ekonomik faktörlerle etkileşim içinde olduğu için sürekli olarak güncellenmektedir. Vatandaşlar, bu değişiklikleri takip ederek günlük hayatlarında akaryakıt maliyetlerini planlama konusunda bilgi sahibi olabilirler.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.