Akaryakıt Fiyatları Ters Köşe Yaptı! Beklenmedik İndirim Geldi

Akaryakıt Fiyatları Ters Köşe Yaptı! Beklenmedik İndirim Geldi
 hozathaber.com Muhabiri
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın açıklamasına göre, bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerde yaşanan avantaj, rafineriler için önemli bir kar fırsatı doğurdu.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın açıklamasına göre, bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerde yaşanan avantaj, rafineriler için önemli bir kar fırsatı doğurdu. Bu durumun tüketicilere yansıtılması gerektiğini belirten Yılmaz, rafinerilerin marj oranlarını güncellemesi gerektiğini belirtti. Beklenen güncelleme sonucunda, benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL arasında bir indirim yapılması öngörülüyor.

Petrol Fiyatları Yüksek Seviyede

Petrol fiyatları, Husilerin Kızıldeniz'e saldırması ve bölgedeki gerilimin artmasıyla üç ayın en yüksek seviyesine yakın seyrediyor. Brent petrolü varil başına 83 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü de 79 doların üzerinde işlem görüyor.

indirim-geldiii.jpg

20 Şubat 2024 Salı Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul'da motorin fiyatları ortalama 44,30 TL, benzin fiyatları ise 41,21 TL'den satışa sunuluyor. Ankara'da motorin fiyatı 45,06 TL, benzin fiyatı ise 42,15 TL. İzmir'de ise motorin 45,29 TL, benzin 41,92 TL'den satılıyor.

Kamu Bankalarından Akaryakıt Kararı

Üç kamu bankası, banka kartlarıyla yapılan akaryakıt ödemelerinde komisyon oranını yüzde 2,25'e düşürme kararı aldı. Bu adım, akaryakıt alımlarında tüketicilere daha uygun ödeme koşulları sunmayı amaçlıyor.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.