Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Konutlarda Kira Artışı Sınırlaması Temmuz'da Sonlanacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Konutlarda Kira Artışı Sınırlaması Temmuz'da Sonlanacak
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası uygulamaya alınan konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemeye ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Yüzde 25 sınırı temmuzda uzatılacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası uygulamaya alınan konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin 1 Temmuz'da sona ereceğini belirtti. Bu düzenlemenin uzatılmayacağını açıklayan Tunç, konuya ilişkin olarak tv100 yayınında şu ifadeleri kullandı: "Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu."

Bakan Tunç, 1 Eylül'den beri kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattıklarını da vurgulayarak, "Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" yorumunu yaptı.

adalet-bakani-yilmaz-tunc-konutlarda-kira-artisi-sinirlamasi-temmuzda-sonlanacak.jpg

Bu düzenleme, ev sahipleri tarafından yapılan fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi amacıyla alınmıştı. Başlangıçta 2022 yılında getirilen bu düzenleme, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammı sınırlaması getirmişti. Daha sonra süre, 2024 yılı temmuz ayına kadar uzatılmıştı.

Söz konusu düzenlemeye göre, 2 Temmuz 2023 tarihinden 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yenilenecek kiralamalara tabi olan konut kira sözleşmelerinde kira artışları, bir önceki yıl kira tutarının yüzde 25'ini geçememekteydi. Bu sınırlama, fahiş kira artışlarını kontrol altına almayı hedefliyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.