Açlık sınırı arttı!

Açlık sınırı arttı!
Türk-İş'in aylık araştırması gıda enflasyonunda yeniden ivmelenmeye işaret ederken, açlık sınırının de asgari ücreti geçtiği görüldü.

Bu bilgiler doğrultusunda, Türkiye'deki bir konfederasyonun Temmuz ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı araştırması, ekonomik zorlukları ve yaşam maliyetlerindeki artışı gözler önüne sermektedir.

Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması, yani açlık sınırı, 11,658 TL'ye yükselmiştir. Giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri diğer zorunlu ihtiyaçlar için gereken aylık toplam harcama miktarı, yoksulluk sınırı olarak bilinen, 37,974 TL'ye ulaşmıştır. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 15,123 TL olarak belirlenmiştir.

Araştırma sonuçları, gıda enflasyonunda bir artış olduğunu da ortaya koymaktadır. Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama miktarındaki artış, bir önceki aya göre %12.38 oranında gerçekleşmiş ve böylelikle Mayıs 2022'den bu yana ilk kez çift haneli bir artış kaydedilmiştir.

Yedi aylık dönemdeki değişim oranı %43.38 olarak tespit edilmişken, gıda enflasyonunun yıllık artışı ise %70.44 olarak belirlenmiştir. Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik durumunda belirgin bir gerilimi ve yaşam maliyetlerinde ciddi bir yükselişi işaret etmektedir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.