5’inci enflasyon verisine sayılı günler kaldı! Emekliler için geri sayım başladı… En düşük emekli maaşı 11500 TL…

5’inci enflasyon verisine sayılı günler kaldı! Emekliler için geri sayım başladı… En düşük emekli maaşı 11500 TL…
6 aylık enflasyon verisinin tamamlanmasına sayılı günler kala emekli maşalarına yönelik zam tahminleri hız kazandı. Uzmanlar, son verilere bağlı olarak en düşük emekli maaşı için yeni bir seviye açıkladı.

Yaklaşık olarak 17 milyon emekli, Ocak 2024 zammının açıklanmasını dört göz ile beklerken hesap alanlarında yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Senenin ikinci yarısına ilişkin 5’inci enflasyon verisinin açıklanmasına günler kala, uzmanlardan yeni tahminler geldi.

Kasım ayı enflasyon beklentilerinin gündemden düşmediği şu günlerde en düşük emekli maaşı tutarına yönelik hesaplar hız kazandı. 7 bin 500 TL’lik emekli maaşının hangi seviyelere yükselebileceğine yönelik birtakım değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı.

KASIM AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekli maaşlarını direkt olarak etkileyen 6 aylık enflasyon verisinin tamamlanmasına son 2 veri kaldı. Kasım ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte 5’inci veri tamamlanmış olacak. Bu kapsamda emekliler 5’inci verinin ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı.

4 aylık enflasyon verisi yüzde 29,41 olarak kayda geçmişti. Edinilen bilgilere göre Türkiye İstatistik Kurumu 5’inci enflasyon verisini 4 Aralık Pazartesi günü saat 10:00’da kamuoyu ile paylaşacak. Verinin açıklanması ile birlikte emekli maaşlarına yansıyacak olan 5 aylık zam oranı netlik kazanacak.

Kasım ayı enflasyonuna yönelik tahminlerde bulunan AA Finans, Enflasyon Beklenti Anketi’nin sonuçlarını yayınladı. Kurumdan gelen bilgiye göre ekonomistlerin beklentileri enflasyonun yüzde 3,68 seviyesinde.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

emeklilere-son-dakika-promosyon-mujdesi-geldi-saat-0850de-aciklandi-ssk-bag-kurlunun-hesabina-yatmaya-basliyor-1690267490438.webp

Nisan ayında 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan en düşük emekli maaşı tutarı, temmuz ayı zammından etkilenmedi. Ocak ayı düzenlemesi ile birlikte en düşük emekli maaşında da düzenleme yapılacağını tahmin eden uzmanlar, Hazine desteği ile birlikte en düşük emekli maaşı tutarının 10 bin TL ila 11 bin 500 TL aralığında olmasını bekliyorlar.

Ocak- Temmuz 2023 döneminde geçerli olacak olan net emekli maaşı tutarı, ocak ayının başında açıklanacak olan aralık ayı enflasyonu ile belirlenmiş olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.