3 Ocak'ta Açıklanacak Veriyle Akaryakıt Fiyatları Artıyor

3 Ocak'ta Açıklanacak Veriyle Akaryakıt Fiyatları Artıyor
3 Ocak Çarşamba günü açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileriyle birlikte akaryakıt fiyatlarına yüzde 25'in üzerinde zam yapılması bekleniyor.

Yakıta Yeni Yılın İlk Zammı Geliyor: Akaryakıt Fiyatları Yükseliyor!

Yeni yılın ilk günlerinde petrol fiyatları, döviz kuru ve vergi artışlarıyla birleşerek akaryakıt fiyatlarına etki edecek. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 3 Ocak Çarşamba günü açıklanacak olan 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin ardından benzin, motorin ve alkoldeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında yüzde 25'in üzerinde zam beklendiğini söylüyor.

akaryakita-buyuk-zam.jpg

BENZİN VE MOTORİNE ÖTV ZAMMI YOLDA

Eğer ÜFE'nin yüzde 25 olması gerçekleşirse, benzin ve motorin için maktu ÖTV tutarları artacak. Benzinde 7,52 TL'den 9,40 TL'ye, motorinde ise 7,05 TL'den 8,81 TL'ye yükselecek. KDV eklenerek hesaplandığında ise benzin fiyatlarına en az 2,25 TL, motorin fiyatlarına ise 2,11 TL'lik bir artış bekleniyor.

akaryakita-buyuk-zamm.jpg

YAKLAŞIK YÜZDE 25'LİK ZAM

Vergi Uzmanı Bingöl, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "3 Ocak 2024 tarihinde otomatik ÖTV artışı ile akaryakıtın maktu ÖTV tutarlarına yaklaşık yüzde 25 zam yapılacağını" belirtti. Bu gelişme, yeni yılın başlangıcında sürücüleri ve tüketicileri akaryakıt fiyatlarındaki olası artışlara karşı hazırlıklı olmaya çağırıyor.

akaryakita-buyuk-zammm.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.