Millî Eğitim'den Ülke Geneli Ortak Yazılı Kararı!

Millî Eğitim'den Ülke Geneli Ortak Yazılı Kararı!
Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde bütünlüğü artırmak adına 6. ve 9. sınıf öğrencileri için 26 ve 27 Aralık 2023'te ülke genelinde ortak yazılı sınavlarını ilk kez düzenleyecek. Bu yeni adım, eğitimin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrenci gelişimini daha etkin bir şekilde takip edebilmek için yeni bir karara imza attı. Ülke genelinde ilk defa düzenlenecek ortak yazılı sınavların tarihleri de netleşti.

  1. sınıf öğrencileri 26 Aralık 2023'te Türkçe ve Matematik derslerinden, lise 9. sınıf öğrencileri ise 27 Aralık 2023'te Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinden sınava tabi tutulacak. Bu ortak yazılılar, bakanlıkça belirlenen sorularla okulların kendi içerisinde gerçekleştireceği sınavlardır.

Bu yeni sınav sistemiyle, bütün okullarda aynı müfredatın ne derece etkin işlendiğinin kontrolü ve ülke genelinde eğitimin kalitesinin artırılması amaçlanıyor. Resmî Gazete'de de yer bulan bu yeni yönetmelikle, okul öncesinden 12. sınıfa kadar olan ölçme ve değerlendirme esaslarına dair detaylar paylaşıldı.

Ortak yazılı sınavların zorluğu, şu ana dek okullarda yapılan sınavlarla eşdeğer olacak. Bu sınavlarla, öğrencilere veya okullara bir sıralama getirilmesi değil; eğitimde bütünlüğün sağlanması ve öğrenci değerlendirmelerinin daha objektif bir şekilde yapılabilmesi hedefleniyor. Yani bu sınavlarla öğrenci veya okul kıyaslaması gibi uygulamalardan uzak durulacak.

Eğer herhangi bir sebeple ortak sınava giremeyen öğrenciler olursa, onlar için mazeret sınavı düzenlenecek. Bu mazeret sınavlarının tarihleri de ilgili millî eğitim müdürlükleri tarafından ayrıca ilan edilecek.

Sınavların içeriği, öğrencilere kazandırılması amaçlanan kazanımlara yönelik sorulardan oluşacak. Bu sınavlar, ölçme ve değerlendirme merkezleri öncülüğünde, okullarda görevli öğretmenler tarafından uygulanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.