Tunceli, Ünlü Çizgi Romancı Tayyar Özkan’ı Ağırlıyor!

Tunceli, Ünlü Çizgi Romancı Tayyar Özkan’ı Ağırlıyor!
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi, 24 Eylül Pazar günü dünya çapında tanınan çizgi romancı Tayyar Özkan'ın katılımıyla benzersiz bir 'Muhabbet-çizim' atölyesine ev sahipliği yapacak.

Tunceli'nin tarihi Pülümür ilçesinde yer alan Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi, 2023 yılında bir dizi etkinlikle sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu etkinliklerin en dikkat çekeni ise, uluslararası arenada büyük bir üne sahip olan çizgi romancı Tayyar Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Muhabbet-çizim" atölyesi.

Bu özel atölye, 24 Eylül Pazar günü 14.00 ile 16.00 saatleri arasında, sanatseverleri çizim ve sohbetin birleştiği benzersiz bir deneyime davet ediyor. Katılımcılar, Tayyar Özkan'ın, Pülümür'den başlayarak uluslararası sanat dünyasında nasıl tanınan bir isim haline geldiğini ilk ağızdan dinleme fırsatı bulacaklar. Özkan'ın hayat hikayesinin yanı sıra, çizimlerinden seçme eserler de etkinlik kapsamında sergilenecek. Sanatçının canlı çizim performansını izleme şansı da yakalayacak olan katılımcılar, onun deneyiminden ilham alarak kendi çizimlerini yapma imkanı da bulacaklar.

Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi koordinatörlüğü, atölyenin sanatla ilgilenen her yaştan insan için benzersiz bir fırsat olduğunu belirtti ve özellikle genç yeteneklerin, bu tür etkinliklerle sanata daha yakın hissedeceğini vurguladı. Açıklamada, "Sanatın ve sohbetin bir araya geldiği bu özel etkinliğe, resim ve muhabbeti seven tüm öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarımızı bekliyoruz" denildi.

Bu etkinlik, Cemal Süreya'nın anısını yaşatmayı amaçlayan Kültür ve Bellek Evi'nin, sanatı daha geniş kitlelere ulaştırma çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.