Kuraklık Geride Kaldı: Bingöl Gölü Şimdi Misafirlerini Bekliyor

Kuraklık Geride Kaldı: Bingöl Gölü Şimdi Misafirlerini Bekliyor
Sivas'ta bulunan Bingöl Gölü, geçtiğimiz yaz tamamen kuruyarak kuş cenneti olarak bilinen bölgeyi terk etmişti. Ancak bu yıl yağışların bol olmasıyla göl su tuttu ve eski görüntüsüne kavuştu.

Sivas'ta yer alan Bingöl Gölü, geçtiğimiz yaz tamamen kuruyarak kuş cenneti olarak bilinen alanı terk etmişti. Ancak bu yılki bol yağışlar sayesinde göl tekrar su tuttu ve eski görüntüsüne kavuştu. Bingöl Gölü, Türkiye'de turnaların nadir üreme noktalarından biri olmasıyla ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla önemli bir yerdir.

Bingöl Köyü sakinlerinden Ahmet Çiçek, gölün zemininin kil tabakalardan oluşması nedeniyle yağışları tutabildiğini belirtiyor. Bol yağmur ve kar yağışı olduğunda gölün bu güzel görüntüyü oluşturduğunu ifade ediyor. Turnalar başta olmak üzere birçok kuş türünün bulunmasından dolayı Bingöl Gölü'ne "kuş cenneti" denildiğini söylüyor. Doğanın huzur verici bir atmosfer sunduğunu belirten Çiçek, yaz mevsiminde sıcak havalarda gölün sularının çekildiğini ve bir dönem tamamen kuruduğunu, bu nedenle kuşların gölü terk ettiğini anlatıyor.

Bu bilgilere göre, Bingöl Gölü geçtiğimiz yaz tamamen kurudu ancak bu yıl yağışların bol olmasıyla tekrar su tutarak eski canlılığına kavuştu. Göletteki kuşlar, turnalar özellikle, tekrar bu doğal ortama dönebilirler. Bingöl Gölü, kuş gözlemcileri ve doğa severler için önemli bir nokta olarak misafirlerini beklemektedir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.