Dersim’in dağlarında toplanan ürünler tezgahlarda!

Dersim’in dağlarında toplanan ürünler tezgahlarda!
10 yıldır dağlardan ve bahçelerden topladıkları ürünleri Dersim merkezde bulunan Dar Sokak’ta satarak geçimini sağlayan Hüseyin Ercan, “Önceden ışkın ve gulik topladık şimdi de kiraz topluyoruz.

Hüseyin Ercan, önceden ışkın ve gulik topladıklarını, şu anda ise kiraz topladıklarını belirtiyor. Ekonomik kriz nedeniyle kötü bir durumda olduklarını ve başka bir iş bulamadıkları için bu işleri yapmak zorunda olduklarını ifade ediyor. Kirazları Dersim'e götürdüklerini ve ardından belediyenin kendilerine tahsis ettiği bir yerde bu kirazları sattıklarını söylüyor. Ancak Dersim'in şu anda kalabalık olduğu için ürünlerini yetiştiremediklerini belirtiyor. Genellikle satışlarını yurtdışından gelen kişilerin yaptığını ifade ediyor.

Bu anlatımdan anlaşılan, ekonomik krizin Türkiye genelinde derinleştiği ve yurttaşların yoksulluk ve açlıkla mücadele etmek zorunda kaldığıdır. Hüseyin Ercan ve diğer Dersim'deki vatandaşlar, Dersim'in doğal kaynaklarını kullanarak ekonomik krizin etkilerini azaltmaya çalışmaktadır. Topladıkları meyve, sebze ve endemik bitkileri Dar Sokak'ta satarak geçimlerini sağlamaktadırlar. Ancak talebin yoğunluğu ve Dersim'in kalabalık olması nedeniyle ürünleri yetiştirmekte zorlanmaktadırlar.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.