Erzincan'ın Karanlık Kanyonu doğal güzellikleri ve aktiviteleri ile turistlerin ilgi odağı

Erzincan'ın  Karanlık Kanyonu  doğal güzellikleri ve aktiviteleri ile turistlerin ilgi odağı
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bulunan Karanlık Kanyon, doğal güzellikleri, taş yolu ve aktiviteleri ile turistlerin önemli rotaları arasında yer alıyor.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bulunan Karanlık Kanyon, doğal güzellikleri, taş yolu ve çeşitli aktiviteleriyle turistler için popüler bir destinasyon haline gelmiştir. Karanlık Kanyon, UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer almakta olup, kapalı ekosistemi, coğrafi yapısı ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Her yıl birçok yerli ve yabancı turist adrenalin tutkunları tarafından ziyaret edilmektedir.

Kanyonun yamaçlarında yer alan 38 tünelle keskin virajları ve uçurumlarıyla ünlü olan 7 kilometrelik taş yol, macera severlere unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Bu 10 kilometrelik kanyon, her iki tarafı 800 metrelik sarp kayalık yamaçlarıyla Grand Canyon'da Amerika'da ve Alpler'de bulunan doğal güzellikler arasında gösterilen ender yerlerden biridir.

Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri'ne katılan yerli ve yabancı sporcular, Karanlık Kanyon'da rafting, kano, su kayağı ve zipline gibi birçok spor etkinliği gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda tekne turlarıyla bin metre derinliğe sahip kanyonda gün doğumu ve batımını izlemek için turistler keyifli zamanlar geçirmektedir.

Kanyon bölgesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altında tutulan yaban keçileri ve vaşak gibi yaban hayvanlarına da doğal bir yaşam alanı sunmaktadır. Karanlık Kanyon, turizm faaliyetlerinin yanı sıra koruma ve tanıtım çalışmalarıyla da önemsenmektedir. Bölgede tekne turları düzenleyenler, kanyonun doğal güzelliklerini ve adrenalin dolu sporları tanıtmak için çaba sarf etmektedirler.

Karanlık Kanyon'u ziyaret eden turistler, bölgenin doğal atmosferinin keyfini çıkarırken, özellikle gün batımında muhteşem manzaraların tadını çıkarabilmektedirler. Turistlerin yanı sıra, tur şirketleri ve sporcular da Karanlık Kanyon'u gezmek ve spor yapmak için düzenlenen turlara katılmaktadır. Bu doğal güzellik, ziyaretçilere doğayla baş başa kalma ve rahatlama fırsatı sunmaktadır.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.