Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı Doğa Severleri Ağırlıyor

Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı Doğa Severleri Ağırlıyor
Erzincan'ın Dumanlı Tabiat Parkı, şehir stresinden kaçmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için huzurlu bir mekan haline geldi. Endemik bitki türleriyle çekici bir özellik sunan park, yürüyüş, spor, piknik ve kamp imkanıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Erzincan'ın Dumanlı Tabiat Parkı, şehir stresinden ve sıcak havadan kaçmak isteyenler için huzurlu bir mekan haline gelmiş durumda. Sarıçam ormanları, akarsuları ve gölleri ile doğa severlerin ilgisini çeken park, Türkiye'nin 219. tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Son günlerde artan sıcaklıklar nedeniyle, bölgeye olan ziyaretçi sayısında artış yaşanmaktadır.

Dumanlı Tabiat Parkı, ziyaretçilere yürüyüş, spor, piknik ve karavan veya çadır kampı yapma imkanı sunuyor. Ayrıca, parkta 100'ün üzerinde endemik bitki türü bulunmaktadır, bu da doğa meraklıları için çekici bir özellik sunmaktadır.

Ziyaretçiler, parkın yeşil doğası ve su kaynaklarından oluşan güzellikleri sayesinde şehir hayatının sıkıcılığından uzaklaşıp, stresten arınma fırsatı bulduklarını dile getiriyorlar. Ayrıca, Dumanlı Tabiat Parkı'nın rahat ulaşılabilir olması ve geniş alanı sayesinde çocuklar için eğlenceli bir mekan olduğu belirtiliyor.

Doğayı korumanın önemine vurgu yapan ziyaretçiler, bu tür tabiat parklarının insanların ruhunu dinlendiren ve doğa ile iç içe olmalarını sağlayan değerli alanlar olduğunu belirtiyorlar. Tertemiz bir doğa ortamında vakit geçirmenin, teknolojiden uzaklaşmanın ve doğayı korumanın önemine dikkat çekiliyor.

Özetle, Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı, insanlara sıcaktan kaçıp serinleyebilecekleri, doğanın güzelliklerini deneyimleyebilecekleri ve şehir stresinden arınabilecekleri harika bir doğa kaçamağı imkanı sunuyor. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.