Başbağlar Köyü'nde 30 yıl önce gerçekleşen katliamın acısı hala tazeliğini koruyor

Başbağlar Köyü'nde 30 yıl önce gerçekleşen katliamın acısı hala tazeliğini koruyor
 hozathaber.com Muhabiri
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 30 yıl önce 33 sivilin teröristlerce katledildiği hain saldırının acısı yüreklerdeki tazeliğini koruyor.

Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde PKK teröristleri tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda 33 sivil hayatını kaybetmiş ve Teröristler, kadınları derede toplamış, evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak evleri ateşe vermiştir. Ayrıca, teröristler 5 kişiyi evlerde yakarak öldürmüş ve akşam namazını kılan 28 erkeği de köy meydanında toplamıştır. Burada teröristler, örgüt propagandası yapmış ve daha sonra bu kişileri kurşuna dizmiştir. Olayın ardından yapılan incelemede yüzlerce boş kovan bulundu..

Başbağlar'da gerçekleşen bu katliamın acısı hala tazedir.. Katledilen 33 sivil, her yıl köyde anılmaktadır. Başbağlar köyü kültürevinde ise katliama ait izler sergilenmesi acıyı artırıyor. .

Katliamdan yaralı olarak kurtulan Başbağlar köymuhtarı Ali Akarpınar, olayın büyük bir katliam, yangın ve talan olduğunu ifade ett.. Akarpınar, şöyle dedi. hayatta olan 20 sanığın yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini istedi..

Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.