Tunceli Diyarbakır arası kaç km?

Tunceli ile Diyarbakır arasındaki mesafe, ulaşım aracına göre farklılık gösteriyor. Araba ile 3 saat 12 dakika, uçak ile 43 dakika süren yolculuk, iki ilin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için ideal bir fırsat.

Tunceli, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve 2020 yılı itibarıyla 84.801 nüfusa sahip olan bir ildir. Tunceli’nin merkez ilçesi ile birlikte 8 ilçesi vardır. Bu ilçeler şunlardır: Çemişgezek, Hozat, Pertek, Merkez, Ovacık, Mazgirt, Pülümür ve Nazımiye.

Diyarbakır ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve 2020 yılı itibarıyla 1.756.353 nüfusa sahip olan bir ildir. Diyarbakır’ın merkez ilçesi ile birlikte 17 ilçesi vardır. Bu ilçeler şunlardır: Bağlar, Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan, Sur ve Yenişehir.

Tunceli ile Diyarbakır arası kaç km sorusunun cevabı ise; araba ile seyahat edildiğinde yaklaşık olarak 217.787 km mesafededir. Bu mesafe araba ile yaklaşık olarak 3 saat 12 dakika sürmektedir. Uçak ile seyahat edildiğinde ise yaklaşık olarak 166 km mesafededir. Bu mesafe uçak ile yaklaşık olarak 43 dakika sürmektedir. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TUNCELİ Haberleri