Yükselen Rakımlarda Gezen Yılkı Atları Doğaseverleri Etkisi Altına Alıyor

Yükselen Rakımlarda Gezen Yılkı Atları Doğaseverleri Etkisi Altına Alıyor
Erzincan ile Tunceli arasında yükselen 3300 rakımlı Munzur Dağları, doğal güzellikleriyle ve özgün yaşam formlarıyla her mevsim ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Erzincan-Tunceli arasındaki 3300 rakımlı Munzur Dağları'nda özgürce dolaşan yılkı atları, doğal yaşam alanlarında kendilerine yer buluyor. Munzur Dağları'nda karla kaplı yaylalarda otlayan ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeken yılkı atları, ürkeklikleriyle bilinen özgür ruhlarıyla Munzur Dağları manzarasında etkileyici bir tablo oluşturuyor.

İhlas haber ajansının servis ettiği habere göre; Karla kaplı arazide dolaşan yılkı atları, gezgin fotoğrafçılar tarafından çekilen görüntülerle adeta bir doğa şölenine dönüşüyor. Munzur Dağları'nın zorlu koşullarına uyum sağlayarak sürü halinde dolaşan yılkı atları, bölgenin eşsiz doğasına ve yüksek rakımlı yaşam alanlarına adapte olmuş halleriyle dikkat çekiyor.

hozat-haber-kapak-sablon-v21-3-25.jpg

Özellikle fotoğraf tutkunları tarafından ilgiyle takip edilen yılkı atları, Munzur Dağları'ndaki vahşi yaşamın bir parçası olarak öne çıkıyor. Bu özgün manzaralar, doğa severlerin ve macera arayanların ilgisini çekerek, bölgeyi ziyaret etmek isteyenleri cezbetmeye devam ediyor.

hozat-haber-kapak-sablon-v21-3-26.jpg

Yılkı atlarının yüksek kesimlerde yaşam mücadelesi verirken, yem ihtiyaçlarını karşılamak adına köy ve ilçe merkezlerine yakın ovalarda otlatıldığı görülüyor. Ancak, doğal yaşam alanlarında serbestçe dolaşan bu vahşi güzellikler, daha sonra bölgeden ayrılarak Munzur Dağları'nın özgün atmosferinde kayboluyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.