Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Tunceli'de 5 İlçede Eğitime Ara Verildi

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle  Tunceli'de 5 İlçede Eğitime Ara Verildi
Tunceli'de Yoğun Kar Yağışı! 5 İlçede Okullar Bir Gün Süreyle Tatil Edildi.

Tunceli'nin beyaz örtüyle kaplanan 5 ilçesinde, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Tunceli Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, Nazimiye, Pülümür, Hozat, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde bulunan Pertek köy okullarında (17 Ocak 2024 Çarşamba) eğitim öğretime ara verileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerin de söz konusu tarihte idari izinli sayılacağı ifade edildi.

yogun-kar-yagisi-nedeniyle-tuncelide-5-ilcede-egitime-ara-verildii.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgelerde alınan bu tedbirle birlikte öğrenciler, veliler ve eğitim personeli, güvenliği ön planda tutarak bir gün süreyle okullarına ara verecek. Açıklamada ayrıca, ilgili köy okullarında görevli olan kamu çalışanlarının durumlarına da hassasiyetle yaklaşılacağı ve idari izinlerinin sağlanacağı vurgulandı.

tuncelide-okullar-tatil.jpg

Kar yağışının etkisi altındaki Tunceli'nin ilçelerinde alınan bu karar, öğrenci ve velilere güvenli bir şekilde evlerine dönmeleri için gerekli bir tedbir olarak değerlendiriliyor. Tunceli Valiliği, halkın can ve mal güvenliğini ön planda tutarak, meteorolojik şartlara bağlı olarak alınan bu kararın, vatandaşların günlük yaşamlarını daha emniyetli bir şekilde sürdürmelerine katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.