Vadilerde piknik ve kamp yasaklandı

Vadilerde piknik ve kamp yasaklandı
Dersim’de Valilik, 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında, tesisleşmenin olduğu alanlar dışında piknik, kamp yapmak, ormanlara izinsiz giriş-çıkış, çadır kurma ve anız yakmanın yasaklandığını açıkladı.

Tunceli Valiliği, il genelinde 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında tesisleşmenin olduğu alanlar dışında çeşitli faaliyetlerin yasaklandığını duyurmuştur. Bu yasaklar arasında ateşli ve ateşsiz piknik yapmak, kamp kurmak, izinsiz olarak ormanlara giriş-çıkış yapmak, çadır kurmak ve anız yakmak gibi etkinlikler bulunmaktadır.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu'nun kararına göre, Pülümür ve Munzur Vadileri'nde ateşli ve ateşsiz piknik yapmak yasaklanmıştır. Ayrıca, mahalli köylülerin iş gereği ormana giriş ve çıkışları dışında, izinsiz olarak ormanlara giriş ve çıkışlar da yasaklanmıştır. Köy muhtarları ve köy bekçileri, gözetlemeler yaparak şüpheli şahısların tespiti durumunda derhal güvenlik güçlerine ve orman teşkilatına haber vereceklerdir.

Bu kararların amacı, orman yangınlarının önlenmesi ve doğal alanların korunmasıdır. Halkın bilinçlenmesi ve bu yasaklara uyması, ormanların ve çevrenin güvenliğini sağlamak için önemlidir.

orman-yanginlari-ile-mucadele-1.jpg
TUNCELİ ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.