Türkiye Kurban Bayramı'na hazır!

Türkiye Kurban Bayramı'na hazır!
Ankara'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala belediyelerce kurulan kurban satış alanlarında hareketlilik yaşanıyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden getirilen kurbanlık hayvanlar, Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Yakacık, Pursaklar ilçesindeki Gümüşoluk, Çankaya ilçesindeki Mühye, Altındağ ilçesindeki Tatlar, Mamak ilçesindeki Ortaköy, Keçiören ilçesindeki Bağlum, Gölbaşı ilçesindeki Oğulbey, Etimesgut ilçesindeki Taş Ocağı ve Sincan ilçesindeki Çimşit'teki satış alanlarında kurulan çadırlarda yerlerini almıştır.

Bu satış alanlarında, düzenleme, temizlik ve bakım çalışmaları yapılmakta olup, özel ekipler tarafından hastalıklara karşı düzenli olarak ilaçlama yapılmaktadır. Sağlıklı koşullarda kurban satışı ve kesimi için çeşitli hizmetler sunulmaktadır ve alanlarda otopark, mescit, duş ve yemekhane gibi imkanlar da bulunmaktadır.

Veteriner hekimler ve zabıta ekipleri, satış alanında hizmet vererek kesimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Uzman kasaplar ve imamlar da kesimlerde hazır bulunmaktadır.

Özellikle Gümüşoluk'taki kurban satış pazarında büyükbaş hayvanlar 50 ila 110 bin lira arasında, küçükbaş hayvanlar ise 6 ila 10 bin lira arasında satılmaktadır. Bu pazarlarda vatandaşlar ve satıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanmaktadır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.