Tunceli'nin Karlarla Örtülü Güzelliğinde Vaşak Kamuflajında Görüntülendi

Tunceli'nin Karlarla Örtülü Güzelliğinde Vaşak Kamuflajında Görüntülendi
Tunceli’de karların arasında kamufle olan vaşak görüntülendi.

Tunceli'nin doğal zenginliklerinden biri daha gün yüzüne çıktı. Koruma altındaki vaşak, Nazımiye ilçesine bağlı Dereova Köyü'nde bir vatandaş tarafından şans eseri cep telefonu kamerasına yakalandı. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak, karla kaplı bir ağacın üstünde ustaca kamufle olmuş şekilde görüntülendi.

Doğaya Uyumun Şaheseri

Gözlerden uzak, doğanın kendi içindeki dengeyi koruyan vaşaklar, avlanmak için karlı zeminlerde bile izlerini kaybettirecek kadar maharetli. Süleyman Fidan'ın dikkati, bu gizemli yaratığın karlı ortamda nasıl mükemmel şekilde kendini gizlediğini fark etmesini sağladı. Fidan, vaşağı rahatsız etmemek adına bölgeden uzaklaştıktan sonra yaşananları paylaştı.

doganin-gizemli-sakini-vasak.jpg

Doğal Yaşamın Kırılgan Dengesi

Vaşakların bu tür nadir görüntüleri, doğal yaşamın kırılgan dengesini ve insanın doğayla uyum içinde yaşama gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyor. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu vahşi hayvanların korunması, sadece onların değil, doğal ekosistemin sağlığı için de hayati önem taşıyor.

Süleyman Fidan'ın objektifinden kaçan bu doğal güzellik, Tunceli'nin doğal mirasını koruma ve yaşatma konusundaki çabaları da ön plana çıkarıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.