Tunceli'nin Hozat İlçesinde Kış Uykusunda Olan Yılanlar Şaşırtıcı Bir Şekilde Ortaya Çıktı

Tunceli'nin Hozat İlçesinde Kış Uykusunda Olan Yılanlar Şaşırtıcı Bir Şekilde Ortaya Çıktı
Tunceli'de Kış Uykusundaki Yılanlar Karların Üzerinde Belirdi: Depremin Habercisi mi?

Tunceli'nin Hozat ilçesinde kış uykusunda olmaları gereken yılanlar, beklenmedik bir şekilde karların üzerinde ortaya çıktı. Bu olağan dışı durum, köy sakinlerini tedirgin etti. Kurukaymak Tanzi köyünde cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüler, köylüler arasında endişe ve spekülasyonlara neden oldu.

Yılanları kaydeden ve hayvancılıkla uğraşan Okan Duman, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle dile getirdi: "Her yerde yılanlar var. Doğaya ne oluyor böyle? Acaba deprem mi olacak? Kışın ortasında karların üzerinde yılanlar dolaşıyor. Bu normal değil."

deprem-yilann.jpg

Normal şartlarda şubat ayında kış uykusuna yatan yılanların, karlar üzerinde belirmesi, köylüler arasında deprem öncesi işaretler olarak yorumlandı. Bu inanç, bilim insanlarının da dikkatini çekti. Son dönemde Tunceli'nin ciddi bir deprem tehdidi altında olduğunu belirten deprem bilimciler, 7,4 büyüklüğünde bir depremi beklediklerini açıklamışlardı.

Bu gelişmeler, bölge halkında endişe ve tedirginlik yaratırken, doğa olaylarının ve hayvan davranışlarının insanlar üzerindeki etkileriyle ilgili daha fazla araştırmanın yapılmasını da gündeme getirdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 2672 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.