"Tunceli'nin Gaylası Doğasevoman Yerlerin Gözdesi Haline Geldi

"Tunceli'nin Gaylası Doğasevoman Yerlerin Gözdesi Haline Geldi
"Tunceli'nin Goman Yaylası Doğaseverlerin Gözdesi Haline Geldi: El Değmemiş Doğa ve Muhteşem Güzellikler"

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir grup doğasever, Goman Yaylası'na karların erimesiyle yeşile bürünen doğal güzellikleri görmek için bir gezi düzenledi. Bu turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Tunceli'nin çevre illerden gelen ziyaretçiler tarafından tercih edildiği belirtiliyor. Ziyaretçiler günübirlik veya uzun süreli tatillerini geçirmek için akarsu kıyıları, ormanlık alanlar ve dağlarda kamp yapma imkanı buluyor.

Bu belirtilen turda, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından koordine edilen 20 kişilik bir grup Goman Yaylası'na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 7 saatlik bir yolculuktan sonra yaylaya ulaşan grup, piknik yapma fırsatı buldu ve eriyen kar sularıyla dolup taşan Mancik Gölü çevresinde fotoğraf çekti.

Geziden bir doğasever olan Taylan Sinbat, stresten uzaklaşmak için doğayla iç içe zaman geçirmeyi tercih ettiğini ifade etti. Tunceli'nin doğal güzelliklerinin dört mevsim boyunca farklı güzelliklere ev sahipliği yaptığını belirten Sinbat, özellikle bahar ve yaz aylarında Munzur Dağları'na geziler düzenlediklerini söyledi. Yeşil yaylalar, şelaleler, kanyonlar ve çiçek türleri gibi doğal güzellikleri gördüklerini ve Goman Yaylası'nın da el değmemiş doğasıyla kendilerini etkilediğini belirtti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.