Tunceli’nin doğal cenneti Munzur Gözeleri

Tunceli’nin doğal cenneti Munzur Gözeleri
 hozathaber.com İnternet Editörü
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözeleri, sahip olduğu doğal ve kültürel güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Munzur Gözeleri Nerede ve Nasıl Gidilir?

Tunceli Munzur Gözeleri, kent merkezine 80, ilçe merkezine ise 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde yer alıyor. Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünce 2001 yılında birinci derece doğal sit alanı ilan edilen Munzur Gözeleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oluyor.

Munzur Gözeleri, kaya oyuklarından çıkan suları, irili ufaklı şelaleleri, göletleri ve çevresinde açan rengarenk çiçekler ile eşsiz manzaralar sunuyor. El değmemiş yemyeşil doğası, çevresini saran ihtişamlı dağları ve bitki çeşitliliğiyle göz alıcı güzellikler sergileyen Munzur Gözeleri, doğa tutkunlarının gönlünü fethediyor.

munzur-gozeleri-ve-tarihi.jpg
munzur gözeleri

Munzur Gözeleri Neden Özel Bir Yer?

Munzur Gözeleri, yaban hayatı, zengin florası ve endemik türleriyle öne çıkan Munzur Vadisi Milli Parkı’na da hayat veriyor. Munzur Vadisi Milli Parkı, Türkiye’nin en büyük milli parklarından biri olup, 419 bitki türünden 43’ü endemiktir. Ayrıca parkta kurt, ayı, tilki, vaşak gibi yaban hayvanları da yaşamaktadır.

Munzur Gözeleri aynı zamanda bölge halkının inanç merkezi olarak da önem taşıyor. Efsaneye göre, Munzur isimli çobanın elinde tuttuğu kovadaki sütün yere dökülmesiyle ortaya çıkan Munzur Gözeleri, binlerce yıldır koruduğu gizemi ve kırk gözeden akan suyuyla ziyaretçilerini etkiliyor.

ovacik-munzur-gozeleri.jpg

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.