Tunceli'den Çıkan Dünya Şampiyonu

Tunceli'den Çıkan Dünya Şampiyonu
Tunceli'nin yetiştirdiği başarılı kick boksçu Erivan Barut, adını altın harflerle yazdırdığı bir zaferle Türk sporuna unutulmaz bir an bıraktı.

Tunceli'yi Gururlandıran An: Erivan Barut, Kick Boks Dünya Şampiyonu!

Tunceli'nin gurur kaynağı kick boksçu Erivan Barut, Portekiz'de düzenlenen Kick Boks Büyükler Dünya Şampiyonası'nda muazzam bir performans sergileyerek dünya şampiyonluğuna ulaştı. Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Barut, turnuvadaki tüm rakiplerini geride bırakarak finale yükseldi ve finalde İsrailli rakibini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Türk sporunu uluslararası alanda başarıyla temsil eden Erivan Barut'un zaferi, Tunceli şehrine büyük bir gurur yaşattı. Kick boks arenasında elde ettiği başarıyla adını duyuran genç sporcu, finale kadar gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. İsrailli rakibini mağlup ederek dünya şampiyonu unvanını kazanan Barut, Tunceli'nin ve Türk sporunun geleceği adına umut vaat eden bir yetenek olarak öne çıktı.

aw084561-02.jpg

Erivan Barut'un zaferi, Tunceli'nin yanı sıra Türkiye genelinde de büyük sevinçle karşılandı. Genç sporcu, mücadele azmi ve başarı hikayesiyle sporseverlere ilham olurken, Türk kick boksuna yeni bir şampiyon kazandırdı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.