İddialar ve Soruşturmalar Devam Ediyor"

İddialar ve Soruşturmalar Devam Ediyor"
.

Tunceli/Merkez'de bulunan A.M.A.T.L 'nde müdür olarak görev yapmakta olan S.G. isimli şahıs sosyal medya platformu olan İnstagram üzerinde iddiaya göre Eski HDP Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştı ve paylaşımın altına iddiaya göre Cumhurbaşkanına Hakaret içerikli ifadeler ve terör örgütü propagandası içerir ifadeler de yazdı.

OKUL MÜDÜRÜ S.G'Yİ İNSTAGRAM ÜZERİNDE TAKİP EDEN BİR ŞAHIS S.G'Yİ CİMER'E İHBAR ETTİ

Belgeler üzerinden edinilen bilgilere göre S.G'nin 19/07/2023 tarihli paylaşımını gören bir vatandaş olayı T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER'e ihbar etti. İhbar başvurusunun bir örneği ilgisi gereği Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü'ne yönlendirildi, bir örneği ise Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönlendirildi.

TUNCELİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ADLİ TAHKİKAT BAŞLATTI

CİMER üzerinden ihbarın gelmesine müteakip gecikmeksizin Cumhuriyet Savcısına bilgi verildi ve "Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından adli tahkikat başlatıldı

TUNCELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSE TUNCELİ VALİLİĞİNDEN S.G. HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürü olan S.G. hakkında idari soruşturma başlatmak için Tunceli Valiliğinden soruşturma izni istedi, ilerleyen günlerde Tunceli Valiliği tarafından S.G. hakkında soruşturma izni verilmesi bekleniyor.

OKUL MÜDÜRÜ S.G. HAKKINDA DAHA ÖNCESİNDE DE BAŞLAMIŞ OLAN ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA MEVCUTTU

Daha öncesinde de haberlere konu olmuş olan Tunceli/Merkez'de bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir dönem eğitim alan öğrenci D.H. devamsızlık sebebiyle iki sene üst üste sınıf tekrarına kalınca okuldan atılmıştı, örgün eğitim dışına çıkarılan öğrencinin askerlik çağının gelmesi ile D.H. isimli öğrenci eski okulunun müdürü olan S.G.'e ulaşmış ve kendisinin askerlik çağının geldiğini, ancak askerliğini tecil etmek istediğini söylemişti, bunun üzerine de S.G. isimli okul müdürü arşivden bulmuş olduğu örgün eğitim dışına çıkarılan öğrenci D.H'nin eski öğrenci belgesi üzerinde tarih değişikliği yaparak D.H'ye ilgili öğrenci belgesini vermişti, D.H. Tunceli Askerlik Şubesine sahte olarak düzenlenen öğrencilik belgesini vermiş, ilk başta belgenin sahte olduğu tespit edilememiş ve D.H'nin askerlik durumu bu belge ile tecil edilmişti. Askerlik tecil işleminin üzerinden yaklaşık bir ay geçtikten sonra Askerlik Şubesi yetkilileri tarafından D.H'nin öğrenci belgesinin sahte olduğu değerlendirilmiş ve olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Yapılan suç duyurusuna istinaden başlatılan soruşturma kapsamında öğrenci belgesinin üzerinde savcılık talimatı ile yapılan kriminal inceleme neticesinde belgenin sahte olduğu tespit edilmişti. İfadesi alınan D.H. söz konusu öğrenci belgesinin sahte olduğunu bilmediğini, öğrenci belgesini kendisine okul müdürü S.G.'nin vermiş olduğunu beyan etmişti ve ayrıca S.G. ile yapmış olduğu konuşmalara ilişkin mesaj içeriklerini de sunmuştu. Okul müdürü S.G. hakkında iddia edilen eylem gereği "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Görevi Kötüye Kullanma" iddiasıyla Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tunceli Valiliğinden alınan onay ile idari, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise adli soruşturma yürütülmekteydi.

OKUL MÜDÜRÜ S.G. İNSTAGRAM ÜZERİNDE Kİ PROFİL RESİMLERİNİ SİLDİ !!!

Okul müdürü S.G'nin daha öncesinde İnstagram hesabı üzerinde profil resmi ve paylaşmış olduğu fotoğraflar mevcuttu, ancak S.G'nin şu anda profilinde herhangi bir resim ve kendisine ait görüntü mevcut değildir.

whatsapp-gorsel-2023-07-25-saat-15-43-03.jpg
TUNCELİ/MERKEZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ S.G. CUMHURBAŞKANINA HAKARET VE TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI İÇEREN PAYLAŞIM YAPTIĞI İDDİASI İLE ADLİ TAHKİKAT VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI !!!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.