Buyer Gölü doğa tutkunlarını ağırlıyor

Buyer Gölü doğa tutkunlarını ağırlıyor
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bulunan Buyer Gölü ve çevresine doğa tutkunlarının gezi turları başladı. Gölün yüzeyindeki buzulların eridiği yaz mevsiminde, günübirlik turlarla ilçeye gelen gezi grupları göle ulaşmak için tırmanış yapıyor.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yer alan yaklaşık 3100 metre yükseklikteki Buyer Gölü ve çevresine doğa tutkunlarının gezi turları düzenlenmeye başlandı. Pülümür ilçesi, dağları, yaylaları, şelaleleri ve gölleriyle her mevsim ziyaretçilerine görülmeye değer manzaralar sunuyor. Yaz mevsiminde yüzeyindeki buzulların eridiği Buyer Gölü, doğaseverleri ağırlayarak eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Günübirlik turlarla ilçeye gelen gezi grupları, rehberler eşliğinde araçlarla Sarıgül köyüne ulaşarak göle tırmanışa başlıyor. Dağlık arazideki patikada yaklaşık 2 saat yürüyerek göle ulaşan doğa tutkunları, gölün çevresinde keyifli bir gezinti yapıyor ve yeşile bürünmüş doğada piknik yapma imkanı buluyor.

Tunceli Dağcılık Kulübü Başkanı Gökhan Tüney, Buyer Gölü'ne olan ilginin kolay ulaşım imkanı nedeniyle arttığını belirtiyor ve ziyaretçileri çevreyi temiz tutmaya davet ediyor. Tatil için Almanya'dan gelen dağseverlerden imam Hasan Yoltay ise gölün doğal güzelliğini keşfetmenin mutluluğunu yaşadığını söylüyor. Yöre sakinlerinden Cemal Güngörmüş de gölün stresten uzaklaşmak için ideal bir rota olduğunu vurguluyor.

Tunceli'nin doğal güzelliklerini görmek isteyenler arasında İngiltere'de yaşayan Aysel Fox da bulunuyor. Gezi turları sayesinde doğal güzelliklerle dolu bir deneyim yaşadığını ifade ediyor.

Buyer Gölü ve çevresinin doğa tutkunlarına sunduğu eşsiz manzaralarla ziyaretçilerini cezbettiği anlaşılıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.