Tunceli'de Yoğun Kar, Karayollarını Kilitleyerek Ulaşımı Engellemiş Durumda

Tunceli'de Yoğun Kar, Karayollarını Kilitleyerek Ulaşımı Engellemiş Durumda
Kar Fırtınası Tunceli'yi Vurdu: 229 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı, Ekipler Seferber

Tunceli ilinde son iki gündür etkili olan kar yağışı, özellikle Pülümür, Nazımiye, Hozat ve Ovacık ilçelerinde büyük ölçüde ulaşımı engelledi. Toplamda 229 köy yolunun kar nedeniyle kapanması üzerine, Tunceli Valiliği koordinesinde il özel idaresine bağlı birçok ekip, ulaşımın sağlanması için yoğun çaba harcamaktadır.

tunceli-kar-yagis.jpg

Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu Cankurtaran mevkiinde, zincirsiz ve ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmemektedir. Ayrıca, Karayolları 86. Şube Şefliği’ne bağlı ekipler, Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Elazığ karayollarında sürekli bir çalışma yürüterek yolların açılmasını sağlamaya çaba göstermektedir.

tunceli-kar-yagisii.jpg

Bölgedeki yoğun kar yağışı sebebiyle olumsuz etkilenen köylerde, il özel idaresine bağlı ekipler kar temizleme ve yol açma çalışmalarına büyük bir özveriyle devam etmektedir. Tunceli Valiliği yetkilileri, vatandaşların güvenliği ve ulaşımın sağlanması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.

Karla mücadele çalışmalarının gece gündüz devam ettiği belirtilirken, ekiplerin kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına özellikle yüksek rakımlı bölgelerde öncelik verdikleri kaydedildi. Hava şartlarının zorlu olduğu bu süreçte, sürücülerden gerekli tedbirleri almaları ve yetkililerin açıklamalarını takip etmeleri isteniyor.

dersim-kar-yagisiii.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.