Tunceli'de Valilikten Sert Hava Koşulları İçin Önlem Çağrısı Yapıldı

Tunceli'de Valilikten Sert Hava Koşulları İçin Önlem Çağrısı Yapıldı
Tunceli Valiliği Uyardı: Kuvvetli Kar Yağışı Öncesi Tedbir Zamanı

Tunceli Valiliği, kentte beklenen kuvvetli ve yoğun kar yağışına dair vatandaşları bilgilendirerek uyardı. Yapılan açıklamada, bugün saat 21.00 itibariyle 27 Ocak saat 18.00'a kadar sürecek olan kuvvetli ve yoğun kar yağışının beklendiği vurgulanarak, vatandaşların çeşitli olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

yogun-kar-yagisi-uyarisi.jpg

Valilik açıklamasında özellikle ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı da vatandaşların dikkatli olmaları önemle vurgulandı.

Kar lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmaması, özellikle büyük araçlarda, kamyon, tır, otobüs gibi taşıtlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerektiği konusunda da hatırlatmalar yapıldı. Valilik, vatandaşların kar yağışı süresince gerekli tedbirleri alarak güvenli bir şekilde hareket etmelerini ve olası aksaklıklara karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 31 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.